Vreau sa intreb daca stie cineva unde pot gasi informatii sau unde ma pot documenta in privinta contractului meu de munca,eu muncind in UK.
Am fost trimis de firma angajatoare in deplasare pentru o saptamana,dar am stat 2 saptamani nefiind intrebat daca doresc sa mai stau sau daca sunt deacord cu aceasta,apoi nici la sfarsitul celor doua saptamani nu am vazut banii de diurna.
Am intrebat de ce nu am vazut banii de diurna si mi sa raspuns ca unul din manageri a plecat in concediu o saptamana,adica a doua mea saptamana petrecuta in deplasare.
Aceasta saptamana constat ca plec de la firma cu microbuzele firmei la diferite fabrici,drumul pana la fabrica dureaza minim o ora dus,muncesc 12 ore tura de zi sau de noapte,avand pauze in total de o ora si sunt pontat 11 ore pe statul de plata.
Doresc sa ma informez asupra legislatie muncii in UK,deoarece este in opinia mea un artificiu facut pe care eu il consider furt.
Poate daca cineva ma poate indruma sau sfatui cum ar trebui sa procedez,pot sa spun ca am fost in audienta sau consultatie la un biroul de avocatura care incerca sa imi vanda gogosi,care nu mi-a spus ceva ce nu stiam ba mai mult a incercat sa ma prosteasca sa fac contract cu ei anual si sa ma reprezinte in orice problema.Adica eu sa platesc lunar indiferent daca am nevoie sau nu si cand voi avea nevoie sa impart cu ei din tot ce ei obtin eu 15% si ei restul in care se includ si chieltuielile.
Sincer sunt foarte dezamagit de ei,dar am mare respect pentru avocatii din romania pe care eu personal consider ca sunt cu o clasa peste cei din UK.
Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si doresc sa fac putin mai transparenta situatia.Ea a recunoscut ca a fost "obligata" sa intretina raporturi sexuale impreuna cu alte doua colege din acelasi departament cu care era in acea delegatie si de fapt toate cele trei au impartit camera cu alti 3 sefi superiori ierarhici din acelasi departament,adica cei 3 sefi impreuna cu ele au baut ceva alcool apoi ei sau oferit sa le conduca pana la usa si au intrat cu ele si fiecare a prins ce a putut schimband apoi intre ei prada.
Din discutiile mele cu celelalte colege dar si cu altele din alte departamente am inteles ca si celelalte au patit ceva la fel dar au fost si altele care au dorit acest lucru chiar daca sunt casatorite sau au famili cu copii.Toti trei superiori sunt casatoriti si au 2 copii,3 copii si 5 copii si toti stau ca si noi in casa inchiriate,nu au o situatie financiara stralucita deoarece toti trei impreuna cu sotiile lor frecventeaza in weekend barurile si cheltuiesc o suma destul de mare pe distractie iar salariile lor cu ajutorul primit de la stat nu este foarte mare in comparatie cu salariile noastre eu+ea.
Astazi a anuntat angajatorul ca este gravida si au inceput deja glumele intre fete ca oare cine este tatal copilului,eu am discutat astazi cu toti superiori sa aflu ce sa intamplat dar spre uimirea mea nimeni nu stie nimic sau nu isi mai aminteste ca au fost bauti sau ca a trecut mult timp de atunci.
Tin sa va multumesc inca o data pentru sfaturile pe care le-am primit de la dumneavoastra si sunt 90% hotarat sa anulez casatoria chiar daca voi pierde banii pentru locatie+meniu+decoratiuni si celelalte platite deja dar nu stiu cum sa anunt toti invitatii ca nu voi mai face nunta.
Concluzia este ca eu o iubesc,ea zice ca ma iubeste,dar eu am conditionat ca faptele sunt cele care dovedesc nu vorbele.Nunta nu mai fac asta este clar dar nu stiu cum ar trebui sa gestionez situatia pana la capat.
Toata viata am incercat sa fiu o persoana cu demnitate,cu caracter si cu o educatie buna,nu stiu cum as putea sa nu o fac sa sufere sau sa fie deprimata sau sa se intample ceva cu ea sau cu copilul ei.
Acum seara am pregatit o cina romantica si o voi anunta ca am hotarat sa anulez nunta si sa incercam sa gasim impreuna solutii cum sa anuntam invitatii ca nu mai ne casatorim "cel putin nu acum".
Daca cineva dintre dumneavoastra imi poate recomanda vreo carte sau ceva care sa ma faca sa inteleg de ce femeile gandesc diferit ca barbatii si ce asteptari au ele de la barbati sau ce ar putea sa le deranjeze la barbati.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri si aveti respectul din partea mea.
Cu stima benito
Din relatarile ei si ale colegelor care au fost prezente in aceea delegatie am inteles ca nimeni nu a scapat fara sa treaca prin patul vreunui sef,iar chiar in aceea perioada eu eram plecat la o lucrare 4 saptamani.Stiu sigur ca nu este al meu,acum ar fi insarcinata in a treia luna spre a patra,ma intrebam daca tatal natural nu stie de acest fapt si voi face nunta care este deja organizata pe 5 iunie iar copilul va fi trecut pe numele meu si il voi creste ca pe copilul meu,neavand nevoie de absolut nimic este posibil sa fiu acuzat de ceva in viitor de tatal natural?adica ma refer la ceva acuzatii grave.
Sunt foarte stresat deoarece eu o iubesc,ea zice ca ma iubeste dar tot nu inteleg cum sa intamplat aceasta fapta deoarece putea renunta si la munca sau macar se putea proteja in vreun fel.Poate vreo doamna dintre dumneavoastra imi poate explica unde ma pierd eu in a intelege gandirea femeilor,sau poate ca eu inteleg bine dar problema este la ea.
Va multumesc mult pentru raspunsurile promte,directe si la obiect si sper sa pot decide solutia corecta.
Cu stima si respect benito
Sunt un cetatean roman in uk unde am cunoscut in urma cu aproximativ 2 ani o cetateana poloneza cu care intentionez sa ma casatoresc,dar apare o problema si ramane insarcinata dar nu cu mine.Daca voi face nunta voi putea in viitor sa am surprize neplacute cu tatal natural al copilului?Tatal natural al copilului este unul din superiori ei de la locul de munca si momentan nu stiu daca are cunostinta despre viitorul copil.Precizez ca eu accept si copilul chiar il recunosc,il cresc,fara nici o pretentie,orice daca trebuie dar nu doresc nici un fel de complicatii sau scandaluri in viitor.
Ce ma sfatuiti sa fac?Eu sunt o persoana corecta si doresc liniste si pace in viata mea de aceea ma aflu in aceasta situatie in fata faptului implinit.
poate cineva sa ma indrume si pe mine privind anumite lucruri care se intampla la locul de munca care il am?
in urma cu mai bine de o luna m-am angajat la o firma condusa de italieni in ro,dupa aproximativ 2 saptamani sunt anuntat ca firma primeste concediu din data x pentru 2 saptamani si se va inchide,apoi am primit ceva hartii cu reguli privind acordarea tichetelor de masa si purtarea echipamentului de protectie sau sanctionarea angajatilor cu taierea bonurilor de masa adica cate 5 pt nepurtarea echipamentului.primind salariul luna aceasta descopar ca imi lipsesc 2 bonuri de masa,unul pentru ca am anuntat directorul de productie avand ceva probleme in alt oras ca nu ajung exact la timp si intarzii o ora,iar al doilea pt ca seful direct din sectie in ultima zi de munca dinainte sa intre in concediu a zis sa plecam mai repede ne avand 8 ore muncite pe ziua respectiva fiind schimbul doi.apoi revenind din concediu a venit o sefa de sectie cu o hartie precum eu as cere restul zilelor ddin concediu de care nu aveam legal dreptul sa fiu invoit,specific ca pe cererea de invoire nu era complectat nimic si nici nu avea numar de inregistrare,este legal si normal aceste masuri?