avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dubii in privinta casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dubii in privinta casatoriei

Sunt un cetatean roman in uk unde am cunoscut in urma cu aproximativ 2 ani o cetateana poloneza cu care intentionez sa ma casatoresc,dar apare o problema si ramane insarcinata dar nu cu mine.Daca voi face nunta voi putea in viitor sa am surprize neplacute cu tatal natural al copilului?Tatal natural al copilului este unul din superiori ei de la locul de munca si momentan nu stiu daca are cunostinta despre viitorul copil.Precizez ca eu accept si copilul chiar il recunosc,il cresc,fara nici o pretentie,orice daca trebuie dar nu doresc nici un fel de complicatii sau scandaluri in viitor.
Ce ma sfatuiti sa fac?Eu sunt o persoana corecta si doresc liniste si pace in viata mea de aceea ma aflu in aceasta situatie in fata faptului implinit.
Cel mai recent răspuns: marian200089 , utilizator 11:55, 27 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
nu doresc nici un fel de complicatii sau scandaluri in viitor.

1. Dacă recunoaşteţi copilul ca fiind al dvs. şi nimeni nu vă contestă ca tată al copilului, numai conştiinţa dvs. vă va apăsa, fiindcă veţi trăi în minciună
2. Dacă tatăl copilului îl recunoaşte sau, mai târziu, vă contestă paternitatea, ajungeţi la ceea de ce vă feriţi. Tatăl natural are drept la relaţii cu minorul, are drept de supraveghere şi îndrumare a lui, poate cere locuinţă alternantă pentru copil, mama va trebui să comunice cu tatăl natural în problemele ce-l privesc pe copil, viaţa dvs. familială va fi dependentă de cineva din afara familiei dvs. În plus, nu veţi avea nici un drept asupra copilului din casa dvs. :(
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Din relatarile ei si ale colegelor care au fost prezente in aceea delegatie am inteles ca nimeni nu a scapat fara sa treaca prin patul vreunui sef,iar chiar in aceea perioada eu eram plecat la o lucrare 4 saptamani.Stiu sigur ca nu este al meu,acum ar fi insarcinata in a treia luna spre a patra,ma intrebam daca tatal natural nu stie de acest fapt si voi face nunta care este deja organizata pe 5 iunie iar copilul va fi trecut pe numele meu si il voi creste ca pe copilul meu,neavand nevoie de absolut nimic este posibil sa fiu acuzat de ceva in viitor de tatal natural?adica ma refer la ceva acuzatii grave.
Sunt foarte stresat deoarece eu o iubesc,ea zice ca ma iubeste dar tot nu inteleg cum sa intamplat aceasta fapta deoarece putea renunta si la munca sau macar se putea proteja in vreun fel.Poate vreo doamna dintre dumneavoastra imi poate explica unde ma pierd eu in a intelege gandirea femeilor,sau poate ca eu inteleg bine dar problema este la ea.
Va multumesc mult pentru raspunsurile promte,directe si la obiect si sper sa pot decide solutia corecta.
Cu stima si respect benito
Ambele doamne au dreptate cu referire la problemele ridicate.
Ca o iubiti pe doamna, e mai mult decat evident.
Sunteti un om bun si foarte generos, care merita mai mult. Si mie imi par prea multe probleme pentru un inceput. Mai ganditi-va.
Reciti titlul pe care l-ati pus topicului! "Dubii" in privinta casatoriei. Cand te casatoresti, la acel unic moment, macar atunci, nu trebuie sa ai niciun dubiu.
Cred ca si doamna are de fapt dubiile ei, de vreme ce cu doar cateva luni inainte de nunta are o aventura.
Faptul ca aveti sentimente e o stare necesara deciziei de casatorie, dar nu si suficienta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
proastasatului, utilizator
Stimate domn, depinde ce înţelegeţi Dvs. prin "acuzaţii grave".
Nu puteţi fi acuzat de vreo infracţiune, fiindcă este natural ca o femeie cu un bărbat, iubindu-se, să conceapă un copil. V-aţi iubit, apariţia rodului iubirii este naturală. Că între timp, au mai fost şi alte "iubiri", nu este obligatoriu să luaţi la cunoştinţă.
Gravitatea situaţiai dvs. constă în 2 probleme majore, probabilistic vorbind:
1. Cine a înşelat odată, o va mai face. Veţi mai avea lucrări de 1..n săptămâni :(
2. Oricând tatăl natural al copilului poate revendica copilul, indiferent de numele înscris în certificatul de naştere al copilului - este doar o problemă de birocraţie, nu de drept. Şi de aici, decurg toate drepturile tatălui natural.
Dar poate domnul nici nu doreşte să ştie de copil, ar fi norocul dvs.dacă faceţi acest pas, al căsătoriei.

Caz concret: copil al unui cuplu divorţat, fiecare cu câte o nouă familie; copilului i se stabileşte domiciliu alternant (custodie comună fizică - în Romania nu se practică, dar în celelalte ţări, probabil şi în Anglia, DA), deci 2 săptămâni copilul locuieşte cu mama, 2 săptămâni cu tata. În familia tatălui, a apărut un nou membru - copilaş care trebuie îngrijit.Familia ar avea ajutor substanţial în altă localitate, situată la 200 km de domiciliul actual, unde sunt şi oferte de serviciu mai avantajoase pentru părinţi dar...sunt ţintuiţi locului, fiindcă mama nu acceptă altă soluţie decât locuinţa alternantă.Deci nu este de acord cu un singur domiciliu al copilului, cu program de vizită pentru celălalt, indiferent la care părinte, mama sau tata.


Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Sotia mea a comis adulterul georgeln georgeln buna seara, Ma numesc George, povestea este destul de tragica; ieri am descoperit ca sotia mea (cu care m-am castorit in urma cu 5 ani) a comis acest ... (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)