Buna seara,
Am achizitionat, din magazin, cateva corpuri de mobilier. Cand am ajuns acasa si am vrut sa montez mobila am constatat ca este pal cu hartie aplicata peste acesta. Exista acelasi mobilier expus, dar desi m-am uitat la el, nu l-am "purecat" sa ii gasesc defecte. Acum as dori sa renunt la mobilier si sa il returnez, dar cei de la magazin mi-au zis ca era un model asemanator expus si ca trebuia sa ma uit mai atent la el.
Odata cu achizitia acestui mobilier am achitat avans pentru o masuta care, banuiesc, este tot din astfel de material. Aceasta nu era pe stoc de aceea nu am achizitionat-o.
Va rog sa imi spuneti daca pot returna aceasta mobila, nefiind multumit de calitatea ei si sa imi primesc banii inapoi; inclusiv avansul pentru masuta.
Mentionez ca la semnarea facturii se considera semnat un contract care are o clauza de genul "dupa achitarea avansului nici una din parti nu are dreptul de a renunta la contract; clientul nu beneficiaza de un drept de retragere dupa acest moment".
Multumesc.
Buna ziua,
Sunt contabil-sef intr-o scoala pe invatamant de masa, iar in cadrul institutiei, sub acelasi cod fiscal, exista si invatamant special. Contabila care ocupa norma pentru invatamantul special s-a pensionat, iar postul a fost blocat.
1. Pot fi obligata sa ma ocup de contabilitatea respectiva fara a fi remunerata?
2. Daca s-ar externaliza aceasta activitate, pot participa la licitatie, avand in vedere ca sunt autorizata ca si expert contabil-PFA (mi-e teama sa nu intru in conflict de interese; sunt personal contractual)
Va multumesc
Concediul de odihna se ocorda in functie de timpul efectiv lucrat.
Din cate stiu, in codul muncii este de minim 20 zile lucratoare, dar angajatorii pot sa ofere mai mult.
Obligatoriu in contractul d-voastra de munca trebuie sa fie specificat numarul de zile de co, iar in unele situatii se pot trece si perioadele in care se acorda.
Zilele libere legale (ex. Craciun, Paste etc) se scad din co. Ca exemplu daca o perioada de co de 10 zile se suprapune cu o zi libera legala atunci in pontaj apare 9 zile co si 1 liber legal.
Recomandarea mea este sa faceti o cerere scrisa prin care sa va cereti concediu, o inregistrati la firma si solicitati raspunsul in scris, sau o copie de unde sa rezulte raspunsul daca acesta e trecut direct pe cererea d-voastra.
Stiu ca uneori e greu sa se procedeze asa dar asa este cel mai corect. in aceasta situatie evitati situatii de genul nu am stiut ca nu a facut cerere.
Legat de ceea ce ati scris, referitor la chemarea din co, acel articol devine valabil in momentul in care sunteti deja in co. Si chemarea se face tot in scris respectand anumite conditii. Diferenta de concediu neefectuat nu se sterge, se ia intr-o alta perioada.
Buna ziua,
Lucrez intr-un liceu ca si profesor de discipline tehnice, fiind calificat ca si inginer, specialitate mecanica.
As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a ma putea autoriza ca meditator pentru matematica.
De asemenea as dori sa stiu care este codul CAEN pe care as putea deschide PFA.
Va multumesc.
Va multumesc.