Trebuie sa plătesc reparații pe care nu le-am cerut ?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutați sa înțeleg : sunt proprietar dar nu locuiesc la adresa la care plătesc intretinere ( lumina, curățenie, salarii și ce o mai fi la comun cu restul locatarilor din bloc), apartamentul fiind nelocuit. La taxele lunare se adaugă 5 lei = suma fixa ce reprezintă fond de reparații in bloc, sumă pe care de asemenea o plătesc. Totuși, la taxele de luna aceasta a mai aparut o rubrica noua ( pe lângă fondul de reparații) = 57,02 lei, ce reprezintă reparații făcute. Am cerut explicații ( pe whatsapp) și mi s-a spus ca reparațiile au fost făcute la sediul asociației, ca pereții erau crapati și ca s-a făcut subzidire și altele. Nu am vazut licitație de oferte pentru executare lucrări, nu am văzut deviz de lucrări, nu am văzut Recepția lucrării si nu mi s-a cerut acordul pentru astfel de lucrări si nu știu la câți proprietari se împarte costul lucrărilor. As vrea sa știu dacă pot contesta și refuza plata acestei sume, sau sunt obligat sa plătesc cota parte din aceste reparații ( despre care nu mi s-a cerut acordul sa se facă și nu sunt proprietar al sediului asociației, iar acest sediu nu sa afla nici măcar in blocul unde sunt proprietar, ci la câteva blocuri distanță) . Ținând cont ca de la carantina Covid recomandarile au fost sa se lucreze de acasă, consider ca nu se justifica reparații la un sediu la care nu ar trebui sa existe activitate. Chiar și plățile și citirile contoarelor le facem online. PS Sunt pensionar și sunt forțat ( din puținii bani de care dispun) , sa plătesc fond de salarii celor de la taxele de intretinere a blocului. Eu nu ii cunosc, nu i-am angajat, nu știu ce concurs s-a dat pentru ocuparea acelui post, cine le-a stabilit salariul și de ce nu e minim pe economie, câți angajați sunt acolo, pentru care sunt obligat sa plătesc salarii ? Cu alte cuvinte, sunt angajații mei ( pe care nu i-am angajat și nu-i doresc) , pe salariu pe care și-l stabilesc singuri. Ce ma sfătuiți. Multumesc anticipat pentru recomandări.
Buna dimineata. Nu. Cererea de divort a inaintat-o sotia, dupa ce a fugit de-acasa luand cu ea si copilul (fiind minor). Dimineata am dus-o cu masina la serviciu si copilul la scoala, iar seara cand m-am intors de la munca am gasit casa pustie. Intrucat nu-mi raspundea la telefoane, am reclamat disparitia la Politie (am considerat rapire de persoane, dar mi s-a explicat ca unui prost, ca nu e rapire de persoane cand copilul pleaca cu mama. Doar daca trece granita, ar fi !) Sotia a fugit de-acasa pentru ca a evoluat, (zice ea), ii place viata, de aceia divorteaza iar eu platesc datoriile comune. Facand ordine in hartiile lasate vraiste de sotie , am descoperit si alte documente, despre care am facut referire. De aceia am vrut sa cer daune compensatorii si sa fie audiati cei care au stiut de imprumut dar nu mi-au spus nimic (parintii ei=complici). Eu nu cer partaj, doar daune compensastorii. Sotia a venit in casa mamei mele, fara zestre dar cu datorii imense. Ce sa partajam daca a venit cu nimic, in de toate?
Buna ziua. Pe langa inscrisurile bancare pe care le-am depus la dosar la inceputurile divortului, aproape de finalizarea lui am solicitat avocatului sa ceara daune compensatorii si audierea si a altor martori care au stiut despre imprumutul bancar facut de sotie pe 10 ani, inainte de casatorie, imprumut despre care am aflat doar dupa casatorie. Mentionez ca ratele la acel imprumut le-a platit sotia, din salariul sau (a carui valoare reala n-am stiut-o niciodata pt. ca nu primea "fluturasi"), dar din veniturile comune ale cuplului, iar cumparaturile necesare familiei s-au facut de pe cardul de cumparaturi al carui titular sunt si la care doar eu platesc si in ziua de azi, rate lunare. Mi s-a spus ca pentru a cere daune compensatorii trebuie sa deschid un nou proces, eventual de partaj, la care sa numesc noii martori. N-am inteles de ce daca procesul nu s-a incheiat, nu pot sa am aceste solicitari : de unde sa stiu ce sa cer de la inceput? Nu era de datoria avocatului (meserias !) sa ma-nvete/sa ceara , ca doar avea actele depuse de mine?!?, doar ca sa mai cheltuiesc alti bani, pe alt proces? De asemenea as vrea sa stiu cand /cum se stabileste plata pensiei alimentare ? Poate fi platita in natura? In ce conditii, cerute/stabilite de cine?
Va multumesc.
Bună ziua.
După Revoluţia din 1989, cu cupoanele primite, am cumpărat un număr de acţiuni la o întreprindere de stat.(S.A.)
Societatea la care am cumpărat acţiuni s-a desfiinţat , dar am rămas din 1997 cu un „CERTIFICAT DE ACTIONAR”, pentru care nu am primit niciodată dividende.
Aş dori să ştiu unde sau cum pot valorifica acest certificat.
Bună ziua. In anul 2003 eram salariată cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi tot atunci între acea intreprindere şi o firmă germană s-a stabilit o inţelegere prin care orice salariat (al intreprinderii) pt. a mai câstiga nişte bani în mod cinstit, putea lucra în timpul liber, acasă, vopsind nişte jucării pt. firma germană, cu condiţia să-şi scoată şi autorizaţie de PFA. Mi-am plătit conştiincios la stat obligaţiile şi ca PFA, dar in 2006, firma germană şi-a luat jucăriile şi-a plecat in altă ţară aşa că am fos t nevoită să renunţ la PFA. După câţiva ani, am primit somaţie de la Casa de Sănătate, că nu am plătit CASS in calitate de PFA. Am explicat că CASS-ul mi s-a reţinut din salariul de la intreprindere, şi n-am vrut să plătesc şi pt. PFA. Am fost ameninţată (verbal) că dacă nu plătesc, o să am mari probleme în cazul în care voi avea nevoie de îngrijiri medicale, aşa că, am plătit suma cerută. După alţi ani, m-am trezit cu poprire pe contul din bancă, pt. penalităţi de întârziere, majorări, dobânzi la CASS-ul din perioada în care am fost şi PFA. După ce am plătit la fisc o parte din sumă, mi-a fost deblocat contul, cu posibilitatea de a plăti eşalonat diferenţa, aşa încât in luna iunie a acestui an am plătit şi ultimii 100 lei. Per total am plătit Casei, mult mai mult decât am câştigat prin muncă cinstită ! Iar de la finanţe mi-au spus că ei sunt executanţii Casei de Sănătate :sorry:şi doar Casa îmi poate restitui CASS-ul reţinut în mod abuziv . Am vreo şansă să-mi recuperez banii, cum să procedez ? Şi încă ceva: perioada de timp de muncă suplimentară ca PFA poate fi considerată vechime în muncă ? Vă mulţumesc.