Buna ziua. Pe langa inscrisurile bancare pe care le-am depus la dosar la inceputurile divortului, aproape de finalizarea lui am solicitat avocatului sa ceara daune compensatorii si audierea si a altor martori care au stiut despre imprumutul bancar facut de sotie pe 10 ani, inainte de casatorie, imprumut despre care am aflat doar dupa casatorie. Mentionez ca ratele la acel imprumut le-a platit sotia, din salariul sau (a carui valoare reala n-am stiut-o niciodata pt. ca nu primea "fluturasi"), dar din veniturile comune ale cuplului, iar cumparaturile necesare familiei s-au facut de pe cardul de cumparaturi al carui titular sunt si la care doar eu platesc si in ziua de azi, rate lunare. Mi s-a spus ca pentru a cere daune compensatorii trebuie sa deschid un nou proces, eventual de partaj, la care sa numesc noii martori. N-am inteles de ce daca procesul nu s-a incheiat, nu pot sa am aceste solicitari : de unde sa stiu ce sa cer de la inceput? Nu era de datoria avocatului (meserias !) sa ma-nvete/sa ceara , ca doar avea actele depuse de mine?!?, doar ca sa mai cheltuiesc alti bani, pe alt proces? De asemenea as vrea sa stiu cand /cum se stabileste plata pensiei alimentare ? Poate fi platita in natura? In ce conditii, cerute/stabilite de cine?
Va multumesc.
Buna seara,
Din pacate avocatul are dreptate.
O data cu introducerea cererii de chemare in judecata ati stabilit cateva capete.
A introduce acum, dupa administrarea probatoriului alte capete si alte cereri de probatoriu, este ilegal.
Daca nu ati introdus o data cu cererea de divort si cerere de partaj nu este vina avocatului, dumneavoastra trebuie sa stiti ce vreti el doar va formuleaza cererile si va sustine capetele de cerere.
Am inteles eu bine? Dumneavoatra ati introdus singur cererea si acum sunteti suparat?
pensia alimentara se stabileste de instanta ca un coeficient din venitul dumneavoastra net.
O parte din ea se poate plati in natura echivalentul in lei al acestor compensatii in natura se va face fie prin buna intelegere fie adresandu-va mereu unui evaluaror.
Orice proces presupune cheltuieli si daca il castigati solicitati cheltuielile de pa cea care a pierdut dar tot prin instanta.
Pentru a intellege mai bine incercati sa studiati putin codul de procedura civila.
Buna dimineata. Nu. Cererea de divort a inaintat-o sotia, dupa ce a fugit de-acasa luand cu ea si copilul (fiind minor). Dimineata am dus-o cu masina la serviciu si copilul la scoala, iar seara cand m-am intors de la munca am gasit casa pustie. Intrucat nu-mi raspundea la telefoane, am reclamat disparitia la Politie (am considerat rapire de persoane, dar mi s-a explicat ca unui prost, ca nu e rapire de persoane cand copilul pleaca cu mama. Doar daca trece granita, ar fi !) Sotia a fugit de-acasa pentru ca a evoluat, (zice ea), ii place viata, de aceia divorteaza iar eu platesc datoriile comune. Facand ordine in hartiile lasate vraiste de sotie , am descoperit si alte documente, despre care am facut referire. De aceia am vrut sa cer daune compensatorii si sa fie audiati cei care au stiut de imprumut dar nu mi-au spus nimic (parintii ei=complici). Eu nu cer partaj, doar daune compensastorii. Sotia a venit in casa mamei mele, fara zestre dar cu datorii imense. Ce sa partajam daca a venit cu nimic, in de toate?
Divort cu minori
turelu
Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act ... (vezi toată discuția)