avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TAXA JUDICIARA DE TIMBRU - CERERE RECONVENTIONALA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TAXA JUDICIARA DE TIMBRU - CERERE RECONVENTIONALA

Buna seara, LA MULTI ANI.
Sotia,a plecat acum 3 ani in Italia,la munca.
Intre timp,a rupt orice legatura cu sotul,nu a mai raspuns la telefon,nu a mai dat telefon,nu a scris scrisori,nu a venit acasa niciodata pana in prezent.
In Noiembrie 2010,sotul primeste citatie pentru divort,intentat de sotia din Italia,motivand ca...sotul e vinovat de destramarea casniciei lor. Sotul are probe ca nu este el vinovatul.
Nu exista copii din casatoria lor.
Inainte de plecarea in Italia,au facut un imprumut la Banca,in valoare de 10.000 lei, din acesti bani beneficiind si sotia.(bani comuni !!?).
Imprumutul a fost facut pe numele sotului,care a platit ratele lunare,la zi,avand toate chitantele lunare de la banca. Sotia,nu a contribuit cu absolut nimic la plata imprumutului.
Practic,l-a lasat in Romania,cu datoria la banca,ea a plecat in Italia,are resedinta acolo,iar apoi deschide proces de divort,cum ca sotul ar fi vinovat... solicitand si plata cheltuielilor de judecata.
Sotul,in aceasta situatie,poate solicita prin cerere reconventionala,ca sotia sa-i plateasca o parte din banii datorati la banca ? Cum poate fi stabilita suma ce ar trebui sa o dea sotia ? Cum trebuie taxata o astfel de cerere reconventionala, in situatia data ? Cum poate face sotul,sa nu fie nevoie sa plateasca cheltuielile de judecata ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: costif , utilizator 13:49, 6 Ianuarie 2011
In opinia mea eventuala cerere reconventionala legata de datoria la banca nu are legatura cu obiectul cererii de divort. Asa ca nu o sa vi se admita cererea reconventionala cu acest obiect. Eventual ati putea depune o astfel de cerere avand ca obiect iesirea din indiviziunea bunurilor comune ( partaj) in care ati putea solicita acoperirea unei parti din sulta pt casa de ex. cu jumatate din ratele platite. Depinde si cum a fost facut contractul de credit cu banca ( de obicei semneaza si sotia la un credit cu garantii ). Daca sotia dvs ar fi stiut despre noua procedura instituita de legea 202/2010 (mica reforma in justitie) se putea apela la divortul prin acord si/sau la mediere cu cheltuieli mai mici ( nu era nevoie de avocat, etc. ). Asa ca nu va ramane decat sa invederati instantei probele prin care puteti dovedi faptul ca nu va faceti vinovat pentru destramarea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)
Stergere situatie bic? victoritzaN victoritzaN Buna ziua! Sotul meu in 2006-2007 a achizitionat un telefon in rate ”doar cu buletinul”. In 2008 a ramas fara loc de munca si nu si-a mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si aprt. luat prin prima casa Gabriela18_06_1985 Gabriela18_06_1985 Buna ziua, De ceva vreme, eu si sotul nu ne mai intelegem, el isi petrece foarte mult timp plecat (mai mult noptile), banuiesc ca are o relatie ... (vezi toată discuția)