avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate andreeamar1

Activitate andreeamar1

Multumesc, O zi buna
Buna ziua,

Numele meu este Valeriu, din Bucuresti.

Locuiesc intr-un complex de 10 blocuri, intr-un apartament.
Doresc schimbarea contorului de apa calda care a luat-o razna.
Contorul se afla pe holul etajului, impreuna cu ale vecinilor de pe etaj.

In sarcina cui este schimbarea contorului?
- a mea, ca proprietar al apartamentului
- a administratului ca gestionar al spatiilor comune (in speta, holul in
care sunt amplasate contoarele)

Multumesc
Sotia unchiului meu a decedat in 1993. Unchiul meu nu a facut succesiunea. Nu exista copii sau nepoti sau alte rude ale defunctei.
Apartamentul in care cei doi au locuit si in care el locuieste inca si pt care plateste impozite este inca pe numele soacrei. Exista un certificat de mostenitor din 1985, emis dupa moartea acesteia, in care apartamentul este acceptat de catre sotia unchiului meu.
Ce trebuie facut acum pt a trece proprietatea pe numele unchiului? Cam cat dureaza procedura?
Multumesc pt raspuns. Nu am semnat act aditional privind schimbarea postului. Doar verbal mi s-a comunicat ca nu au ce sa imi dea de lucru si m-au plimbat intre departamente fizic vorbind, cu biroul. In continuare actele mele prevad ca am postul de pe care am plecat in CCC. Munca pe care o prestez actualmente insa nu este aceeasi.
Precizez ca eram 3 persoane in departament cand am intrat in CCC. Imediat dupa plecarea mea, a fost angajat cineva, astfel incat acum sunt tot 3 persoane, in afara de mine, care nu mai am loc...
Am revenit la servici după cei doi ani de creștere copil. Mi s-a reactivat contractul, cu aceleași condiții, același post/job menționat in contract dar in realitate mi-au dat un birou intr-un departament diferit decât cel in care ar trebui sa lucrez confirm postului meu și o munca sub nivelul meu de pregătire (respectiv sa printez documente și sa fac copii xerox in condițiile in care eu am studii superioare). O munca sporadica , ei știind foarte bine ca nu am încărcare 100% și pe care mi-au dat-o ca sa îmi dea totuși ceva pentru ca ei nu mai au nevoie de încă un om in departamentul in card eu lucram (și in care sunt încă încadrată in hârtii). In condițiile acestea, dupa expirarea celor 6 luni care ii obliga legea, pot veni sa îmi spună ca nu mai au nevoie de serviciile mele, alea sporadice și de umplutura, nu-i așa ? Va rog sa ma sfătuiți care sunt drepturile mele legale și ce pot sa fac in condițiile acestea.
Pe 2 iulie copilul meu implineste doi ani. Asta inseamna ca pe 2 iunie sotul ar trebui sa intre in CCC. Legea spune ca de la 2 iunie la 2 iulie eu ma pot afla in Concediu fara plata solicitat si aprobat de angajator. Daca insa nu mai am angajator (contractul de munca a fost pe perioada determinata si a expirat in timpul CCC), cum procedez? Pot sta acasa aceasta luna, fiind practic acoperita dpdv al stagiului de cotizare pt pensii si CAS? Sau trebuie sa incerc acum rapid o angajare si imediat o cerere de CFP?
Precizez ca recent am depus actele pentru incadrarea copilului in grad de handicap si eliberarea certificatului nu se face in timp util pentru a avea eu continuitate. Deci dupa doi ani ai copilului oricum voi mai sta un an acasa.
Răspuns la discuția Recuperare bani
Restituirea era prevazuta in sept. 2014.
In continuare am dat dovada de buna credinta, mai intai telefonic si de fiecare data ma amana, pentru ca in vara sa ii trimit prin posta cu confirmare de primire, o scrisoare prin care il rugam sa plateasca, in caz contrar eu urmand sa procedez conform legii.
Discuție Recuperare bani
Buna ziua,

Am dat imprumut in fata notarului 2500E unui....prieten, cu scop de ajutor sa inceapa o afacere in iulie 2014.

Care este demersul pentru recuperare?

O firma de recuperare imi propune 1000lei pentru Executorul judecatoresc pentru inceperea urmaririi si 12% procent din suma recuperata.

Mai sunt alte cai? Cheltuielile (macar) pentru o astfel de situatie ar trebui suportate de debitor. Ce il poate constrange pe debitor (in afara de bunul simt) sa returneze datoria inainte de proces, daca el nu are nimic de pierdut?

O gandire simpla din partea debitorului:
Daca ma urmareste ii dau banii, daca nu...teapa. Nu pierd nimic.

Multumesc
Valeriu
Multumesc. Este foarte buna solutia