Buna ziua! Nu am incercat sa discut amiabil. Atunci cand ne-am intalnit, eu am mentionat ca imi cer scuze ca l-am blocat si ca imediat dau masina (vazand ca vine cu cheia in mana de la masina). El a raspuns ironic ca atat am putut si a plecat. Eu mi-am permis sa il blochez pentru ca suntem vecini de cel putin 10 ani si mereu ne-am inteles bine si pentru ca era pentru 2 minute. Pentru ce as putea fi sanctionata de politia rutiera? Pentru faptul ca l-am blocat? In ce fel as putea fi sanctionata?
Acum 3 zile am parcat masina pentru aprox 2 minute, blocand 2 masini ale aceluiasi vecin. Acesta a dorit sa iasa fix in acel interval de 2 minute si ca urmare a blocarii, mi-a zgariat masina portiera fata stanga cu cheia si mi-a ridicat toate stergatoarele de la masina. Eu m-am intalnit cu el la 20 pasi distanta de masina mea si m-a dojenit pentru faptul ca l-am blocat. Admit ca am gresit insa consider inadecvat raspunsul dansului. In zona este o camera de supraveghere de la magazin. Pot face plangere la politie acum, chiar daca au trecut cateva zile? Unde trebuie sa merg, la politia locala? Ce pot obtine? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc anticipat!
Imi cer scuze, mama mea plateste o suma de bani lunar catre o companie de asigurari la ceva ce se numeste pensie privata si am considerat ca la pensie pe langa banii de la stat se vor adauga si acesti bani. Dar recunosc ca sunt in totala necunostinta de cauza. Multumesc frumos pentru raspuns!
Multumesc frumos pentru raspuns! Dar daca tatal meu are o pensie privata, cei 25% se vor lua doar din pensia primita de la stat sau si din cea privata?
Sunt studenta iar parintii mei sunt divortati. Am beneficiat pana acum 1 an de o pensie alimentara minimul pe economie deoarece tatal meu lucra. In prezent s-a pensionat si banii nu imi mai sunt livrati automat, ci depusi de el, sustinand ca sunt inutile drumurile pentru a rezolva aceasta problema si ca este mai simplu sa ii depuna el. Pensia mea alimentara in conditiile in care era angajat era in jur de 1000 ron, in prezent fiind de 500 ron, bani mult prea putini pentru a reusi sa ma intretin, chiar si cu ajutorul mamei care are salariul mic. Intrebarea mea este daca pot afla cat este pensia lui, ce suma? Si unde ar trebui sa ma interesez de acest aspect? Pentru ca eu nu doresc sa-l dau in judecata daca pensia este mai mica de 2000 ron si in concluzie eu sa primesc mai putin de 500 ron. Deasemenea, in cazul in care el beneficiaza de o pensie privata, aceea s-ar pune tot ca si pensie, si s-ar lua bani si de acolo atunci cand mi s-ar vira pensia?
Sunt chestiuni pe care nu le cunosc si in fata carora nu stiu cum sa procedez. De aceea va solicit ajutorul specializat in a ma indruma spre solutia potrivita.
Multumesc anticipat!
Ma intereseaza si pe mine sa stiu cum pot afla ce pensie are o persoana; respectiv mama mea. Mentionez ca parintii mei sunt divortati iar eu in prezent locuiesc cu tatal meu. Eu sunt studenta si trebuie sa primesc pensie alimentara pana la sfarsitul studentiei. Iar acum ca mama a iesit la pensie ea afirma ca are 2000 ron; insa imi livreaza personal banii, nu ii sunt luati automat asa cum se intampla la salariu. Ce trebuie sa fac? Cu cine sa vorbesc? Trebuie emisa o alta decizie judecatoreasca? Iar eu pot afla de la casa de pensii ce pensie are ea, avand in vedere ca sunt fiica ei?