Am cumparat un apartament pe numele meu cu TVA de 5%. Acum m-am casatorit si am vrea sa cumparam un nou apartament impreuna. Daca apartamentul este pe numele amandurora, vom plati 19% sau 5% TVA? Daca platim 19%, pentru ca eu am beneficiat inainte de TVA de 5% - atunci poate el cumpara apartamentul doar pe numele lui, si sa beneficieze astfel de 5%? Multumesc anticipat pentru ajutor!
Am cumparat un apartament pe numele meu cu TVA de 5%. Acum m-am casatorit si am vrea sa cumparam un nou apartament impreuna. Daca apartamentul este pe numele amandurora, vom plati 19% sau 5% TVA? Daca platim 19%, pentru ca eu am beneficiat inainte de TVA de 5% - atunci poate el cumpara apartamentul doar pe numele lui, si sa beneficieze astfel de 5%?
Mari sanse de asa ceva nu exista. Totusi tinand cont de faptul ca nimeni altcineva in lume nu mai are numele asta cum poate fi legal sa fie folosit de altcineva? N-o fi marca inregistrata, dar nu pot judeca asta ca furt de identitate?
Acum cateva luni mi-a expirat domeniul pe care mi-l inchiriasem cu numele meu. Cand am vrut sa il reinnoiesc am descoperit ca a fost inchiriat in schimb de altcineva care il foloseste ca blog cu un discurs destul de agresiv.
Problema este urmatoarea: domeniul este prenumenume.ro - si nimeni nu mai are acest prenume nume in afara de mine. Asadar cine a inchiriat acest domeniu imi foloseste identitatea. La orice cautare pe Google, de catre un potential angajator va aparea acel domeniu si angajatorul va crede ca acel discurs agresiv este al meu.
Care sunt alternativele pe care le am pentru a rezolva aceasta problema va rog? Multumesc mult de ajutor!