avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TVA 5% la apartamente - se aplica si daca unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TVA 5% la apartamente - se aplica si daca unul dintre soti a mai cumparat cu 5% TVA inainte?

Am cumparat un apartament pe numele meu cu TVA de 5%. Acum m-am casatorit si am vrea sa cumparam un nou apartament impreuna. Daca apartamentul este pe numele amandurora, vom plati 19% sau 5% TVA? Daca platim 19%, pentru ca eu am beneficiat inainte de TVA de 5% - atunci poate el cumpara apartamentul doar pe numele lui, si sa beneficieze astfel de 5%? Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: matildat , utilizator 09:03, 3 Noiembrie 2017
Nu se mai aplica conf.art.291(3)pct.3 (ii)Codul Fiscal
Si ar putea cumpara sotul apartament exclusiv pe numele lui? Este asta o metoda prin care ar putea el beneficia de 5% TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% la apartamente, dupa casatorie matildat matildat Am cumparat un apartament pe numele meu cu TVA de 5%. Acum m-am casatorit si am vrea sa cumparam un nou apartament impreuna. Daca apartamentul este pe numele ... (vezi toată discuția)
Tva a doua locuinta raresr50 raresr50 daca am cumparat in urma cu 3 ani o locuinta cu programul Prima Casa de la o persoana fizica, mai pot beneficia de TVA-ul de 5% in caz ca vreau sa mai cumpar ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa tva 5% arader arader Buna ziua, Eu si sotia mea am dori sa achizitionam o casa, dar tinand cont ca eu am deja un apartament pe numele meu cumparat cu tva 5% (inainte de ... (vezi toată discuția)