avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei6

Activitate Andrei6

Bună seara! Am depus astăzi plângerea și actele necesare înaintării contestării unui proces verbal de contravenție. Totuși, nu mi s-a specificat despre taxa judiciară de timbru, cea de 20 de lei, însă pe copia plângerii rămasă la mine mi s-a pus numele dosarului și ștampilă. Să înțeleg că nu este nevoie să o plătesc, sau a uitat tipul respectiv de ea? Să fug mâine dimineață să o plătesc? Iar dacă o plătesc, trebuie să depun chitanța undeva?
Răspuns la discuția Şanse contestare PV
Vă mulţumesc! Cât despre vătămarea adusă, ar putea consta în prejudiciul moral şi de imagine creat în cadrul facultăţii de Filosofie şi a interdicţiei de cazare, ce mi-a lezat cinstea în ochii unor cadre didactice.
Răspuns la discuția Şanse contestare PV
1. În acest caz, ce anume aş mai putea ataşa la dosar pentru consolidare şi sporirea şanselor de a obţine anularea?
2. În urma depunerii acestei contestaţii, va urma un proces la care să fiu prezent şi să reiau cele spuse în PV?
3. Dacă îmi va fi respinsă contestaţia, sunt nevoit să plătesc anume cheltuieli de judecată?
Răspuns la discuția Şanse contestare PV
CNP-ul este corect, numele de familie de doar 5 litere conţine însă o literă greşită.
Vă pot oferi un pdf cu pv-ul, pentru o mai bună detaliere.
Răspuns la discuția Şanse contestare PV
Numele de familie greşit, motivul vag, perioada de contestare necompletată, iar la secţiunea menţiuni o măzgălitură, căci nu s-a deranjat agentul respectiv să îmi noteze spusele.
Bună ziua/seara! Îmi puteţi oferi puţin ajutor în legătură cu contestarea unui pv?
Există ceva erori în el, însă mi-ar fi de un enorm ajutor o părere specializată în legătură cu şansele reale de anulare. Aştept o replică, urmând să trimit un scan al pv respectiv. Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția Întâmpinare proces
Vă mulțumesc!
Totuși, mă refeream la puțin ajutor (din partea unui avocat din oficiu, sau ceva de genul) în legătură cu ceea ce ar trebui să fac mai departe și, de asemenea, cu acea întâmpinare de proces, căci nu doresc să aștept până să fiu chemat în instanță. Astfel, prin această întâmpinare pe care o pot depune, există posibilitatea de a stopa începerea respectivului proces? Cât despre comportamentul ei și minciunile gogonate, tinând cont că nu există, pur și simplu, acest caz, există posiblitatea de a intenta un proces civil în vederea daunelor morale aduse onoarei, demnității, reputației unei persoane fizice? Căci în decurs de câteva ore, prin atitudinea ei în lipsa mea, m-am trezit aruncat din cămin, lezată imaginea în cadrul facultății prin cererea respectivă de refuz al acordării căminului, fiind privit ca un infractor.
Bună ziua! Găsesc a fi necesar conturarea cadrului care m-a adus aici. Am avut o relație cu o studentă din același cămin în care sunt cazat. Am decis să-i pun punct, individa respectivă fiind, să-i spunem, de moravuri ușoare. Mi-a dat de înțeles că "nimeni nu se poate despărți de ea", iar aseară am dorit o scurtă explicație pentru comportament. Am ciocănit la ușă, mi-a răspuns, am intrat și a început să țipe, înscenându-mi situația, așa cum a văzut draga de ea pe facebook sau filmele hominizilor de americani. Cinci minute mai târziu a chemat poliția, fiind chemat la secția de la parterul căminului unde am fost amendat. Am observat procesul verbal completat greșit, l-am semnat. O primă întrebare ar fi: este acesta considerat de nulitate absolută atât timp cât agentul respectiv mi-a greșit numele de familie? Dimineața, administratora căminului a intrat fără acordul meu în cameră, în timp ce dormeam, țipând să plec în 30 de minute sau cheamă, de asemenea, poliția. Mi-a precizat, apoi, că am fost și dat în judecată, iar o cerere împotriva cazării mele în căminele Universității a fost înaintată facultății de Filosofie. I-am explicat situația și cât de perfidă și calomnioasă poate fi o persoană care naște asemenea situații față de ..bolovanul de mine. Am fost, așadar, evacuat din cămin. Voi ateriza la o audiență cu rectorul, însă, pot depune o plângere pentru modul în care administratora a intrat fără acord, în timp ce dormeam în cameră și practic m-a aruncat în stradă în doar câteva minute? Revenind la principala problemă, încă nu am ajuns la tribunal, însă va fi nevoie să depun o întâmpinare, bănuiesc. Pot solicita un avocat din oficiu care să mă îndrume? Spre rușinea mea, nefiind vreodată implicat în astfel de probleme, chiar nu dețin cunoștințele necesare prin care să-mi ghidez tot demersul. Vă mulțumesc anticipat!