avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare PV de contravenție
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare PV de contravenție

Bună seara! Am depus astăzi plângerea și actele necesare înaintării contestării unui proces verbal de contravenție. Totuși, nu mi s-a specificat despre taxa judiciară de timbru, cea de 20 de lei, însă pe copia plângerii rămasă la mine mi s-a pus numele dosarului și ștampilă. Să înțeleg că nu este nevoie să o plătesc, sau a uitat tipul respectiv de ea? Să fug mâine dimineață să o plătesc? Iar dacă o plătesc, trebuie să depun chitanța undeva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:04, 5 Octombrie 2015
Plangerea contraventionala se timbreaza potrivit disp.art 19 din Oug.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Art. 19
In materie contraventionala, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, precum si calea de atac impotriva hotararii pronuntate se taxeaza cu 20 lei.
Achitati taxa de timbru si o depuneti impreuna cu o nota de timbraj la registratura pe nr. de dosar pe care l-ati primit.
Daca nu o depuneti, veti primi o adresa din partea instantei prin care o sa vi se puna in vedere sa achitati taxa de timbru sub sanctiunea anularii plangerii.
Pentru mai multe detalii puteti lectura aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa constestatie Nicu1890 Nicu1890 Buna ziua, Vreau sa constest un proces-verbal de contraventie.Stiam ca se plateste o taxa dar cineva mi-a spus ca nu mai trebuie ca a fost ... (vezi toată discuția)
Cuantumul taxei de timbru pentru exercitarea unui recurs puyubzn puyubzn Buna ziua. Am actionat in instanta politia pt. suspendarea permisului de conducere din cauza neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. In cele din urma ... (vezi toată discuția)
Mai este în vigoare prevederea potrivit cãreia petentul a cãrui plângere era respinsã era obligat la cheltuieli judiciare? traian23 traian23 Prin introducerea obligatiei platii taxei de timbru la formularea plangerilor contraventionale, a fost abrogat art. 36 care prevedea obligarea petentului ... (vezi toată discuția)