I s-a stabilit o pensie de 600 lei pentru ambii copii si a facut apel , motivand ca diurna nu poate fi urmarita pentru pensia de intretinere ,ci doar venitul net de 400 lei pe luna . As avea nevoie de parerea unui avocat referitor la acest aspect, miercuri este data cand ma voi prezenta in instanta, si nu am angajat avocat , mentionez ca unul din copii are handicap grav permanent !
Cum se calculeaza pensia de intretinere pentru doi copii unui conducator autocamion care lucreaza in strainatate , iar firma a depus adeverinta venit 400 lei salariu si 700 euro diurna, acesta lucrand 13 zile din luna, restul fiind absente nemotivate ?
D-nul Tudor Valeriu , se pot pensiona unele persoane conform legii 263/2010, art 68 litera b...fara a contrubui cu nici un leu la fondul de pensii, de aceea am scris de cei cu schizofrenie,boala mimata usor de unele persoane ,, cu relatii ", aici trebuiau incluse cazuri rare congenitale...intr-adevar, nu cunosc legea multe persoane , probabil doar cei ,,cu pile", eu am cautat raspunsuri si m-am informat, cred ca singura varianta ramane Tribunalul,deoarece cei cu boli rare nu sunt in tabel, iar acestea nu sunt ,,boli obisnuite" conform art lit c), scuze daca am repetat !
Am pentru fata certificat de handicap grav , congenital , permanent, eliberat la 18 ani, in aprilie, si decizie medicala asupra capacitatii de munca, grad 1, litera c ) . Nu mi-a spus nimeni sa cotizez o luna la Casa de Pensii,mi s-a spus dupa ce am avut DECIZIA in mana,deci prea tarziu si reavointa. Daca nu intalneam o mama cu un copil de 20 de ani , in aceeasi situatie , nu as fi stiut ca un om bolnav poate avea si indemnizatie de handicap si pensie de boala in acelasi timp, adica 340 +400 lei .Pe decizie scrie data aparitiei invaliditatii: DATA NASTERII, si as vrea sa stiu de ce mai este necesar sa angajez o persoana care nu a putut munci NICIODATA ! Corect ar fi fost ca si cei cu invaliditate din nastere sa beneficieze de pensie de boala, sa fie incadrate bolile congenitale la litera b) si astfel sa nu trebuiasca sa cotizeze la sistemul public, ca doar de aceea se numeste Ministerul Muncii si SOLIDARITATII SOCIALE. In Romania persoanele cu dizabilitati si mai ales parintii acestor persoane , sau cei ce-i ingrijesc, sunt UMILITI SI CONSIDERATI CERSETORI , care sug din fondul de pensii,desi e injust...Sunt multi cei care au pensii fara a fi bolnavi, rude si cunostinte a celor din Comisiile de Handicap si Expertiza Muncii...din pacate , cei bolnavi cu adevarat traiesc adevarate drame si umilinte ! Sunt alaturi de toti cei suferinzi, vreau sa aflam impreuna niste raspunsuri... sau legile sunt facute pentru cei ce pot mima o schizofrenie usor, CONFORM LITEREI b) din lege , si astfel fara a munci vreodata si sanatosi fiind, sunt abonati pe viata la o pensie ! Sanatate ...si multumesc pentru raspunsuri tuturor !
Astept raspunsul CNPP, il voi nota aici apoi !
Situatia este mai complicata, am decizie din 2.07.2015, fata a facut in aprilie 18 ani. Pe decizie scrie ca are invaliditate din nastere,deci, la 18 ani avea invaliditate ! Nu este o problema sa cotizez o luna , un an... problema este ca nu se poate si trebuia inainte de decizie ! Si oare de ce trebuie sa fie angajata si sa cotizeze o persoana cu invaliditate din nastere?
Buna ziua, sunt tutore pentru fata care e adult , si am drept de samnatura pentru ea. Nu cred ca doreste sa-i faca angajare o luna cineva...Pur si simplu la Casa de Pensii nu au vrut !
Fiica mea nu este deplasabila ! Are certificat de handicap grav permanent cu insotitor , pe care e trecut CONGENITAL, si de la comisia medicala de contestatii decizie medicala grad 1 de invaliditate cu insotitor, litera c), si pe acesta scrie data aparitiei invaliditatii: data nasterii...
Desigur, voi reveni cu raspunsul, in lege trebuia specificat unde se incadreaza cei care devenind adulti, au imposibilitate de a munci, aici nu este vorba de nimic fortat sau ilegal,cei ce se nasc cu boli rare si probabil ministerul ar trebui sa-si merite denumirea de ,,ministerul solidaritatii sociale ". Nu mai punem in discutie ca cei napastuiti de soarta, nu sunt informati referitor la acest aspect, al unei pensii cand devin adulti , si isi duc umila existenta ascunsi si marginalizati ! Multumesc pentru raspuns si bunavointa !