Eu in cerere am solicitat sa imi aprobe retragerea si raspunsul pe cerere a fost ca nu se poate face acest lucru, neexistand temei legal.
O sa reformulrz cererea prin care ii informez ca renunt sa mai fiu membru al asociatiei.
Doresc sa ma retrag ca membru din asociatia de locatari si sa raman doar cu drepturile si responsabilitatile de propietar.
Am facut o cerere in acest sens si mi s-a raspuns ca nu se poate, ca nu exista temeil legal, facand referire la Iar in legea 230/2007 sau HG1588/2007 nu este prevazut cazul de renuntare prin optiune.
Din ce stiam, asa cum am aderat, fiind o optiune a mea in acel moment, pot si sa ma retrag cand doresc.
Ma puteti indruma cum pot proceda si unde pot sa gasesc o reglementare care sa imi faciliteze aceasta solicotare?
Garsoniera este cumparata recent , iar nelamurirea mea era daca este in regula sa am repartitori, insa in urma discutiei cu asociatia mi s-a spus ca repartitorul pus pe tevi este pus cu multi ani in urma , iar consumul inregistrat de acesta nu este luat in considerare deoarece s-a convenit al anumite procente pentru repartizarea costurilor pentru aceste tevi.
Inca nu am primit fisa de calcul, dar din ce mi-au comunicat cei din asocitaie, acel repartitor nu figureaza in inregistrarile de calculatie ale firmei responsabile.
Vin cu rugamintea la dv , sa ma lamuriti si pe mine daca este in regula sa am repartitor pe coloane.
Mentionez ca este vorba de o garsoniera, 1 calorifer cu repartitor in camera si unul in bucatarie.
Stiam ca fiecare plateste coloanele care ii trec prin casa, insa nu stiam ca se pot pune repartitoare pe ele.
Ce control mai poti avea, care mai este rostul lui daca nu poti controla consumul?
Asa este , nu este un consum exagerat in situatia unui apartament de 2,3 ..cam , in care s-a locuit, insa este vorba de o garsoniera in care s-a locuit partial(o persoana) si nu a fost un consum iesit din comun.
Nelamurirea mea este cum s-a ajuns la acest consum daca pe luna iulie consumul trecut de asocitaia a fost 0, iar cand am trimis eu indexul (pt august) consumul s-a marit substantial.
inseamna ca ori am fost "incarcat" ori nu au fost citite de mult timp apometrele ,iar estimatul lor a fost cu mult sub ce era defapt in realitate,iar cand am dat citirea s-a vazut diferenta (adica pe perioada vechilor propietari , ei au platit mai putin decat au consumat, corect? - in acest caz,eu sunt bun de plata nu ? sau exista o alta posibilitate de reglare, deoarece in mod normal nu este vina mea ca nu s-a dat niciodata indexul si se platea mai putin)
Am si eu nevoie de un sfat de la dv.
In luna iulie 2015 , am achizitionat o garsoniera si implicit in acea luna nu am dat consumul apometrelor, iar consumul notat la intretinere a fost 0m3 - pt iulie.
In luna august am trimis datele inregistrate pe apometre, iar la intretinere au aparut 6m3 calda si 9m3 rece, ceea ce consider ca este exagerat, deoarece pe luna 092015 , am avut un consum de 0m3 calda si 3 m3 rece.(avand istoricul de luna trecuta am putut tine evidenta). Intradevar nu am date la dispozitie care a fost consumul pe luan iulie deoarece nu m-am gandit cand m-am mutat sa le notez.
Mentiune : in garsoniera locuieste doar 1 pers
1.Prin urmare de unde poate sa provina aceasta diferenta ?Este posibil ca fostii propietari sa nu fi dat niciodata apometrele,iar in momentul in care eu am trimis citirea sa se faca regularizare ?
In acest caz, in momentul fostii propietari au vandut asociatia nu trebuia sa verifice apometrele ? inainte sa le comunice ca nu datorii ?
Daca acesta este cazul, nu asociatia trebuie sa suporte aceasta eroare?
2. trebuie neaparat sa fac adeziune si sa devin membru al aociatiei ca sa pot cere informatii despre calculul intretinerii ?