avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate horea77

Activitate horea77

Răspuns la discuția Probleme cu vecinul
legally_aid a scris:

De principiu orice acuzație trebuie și probată. Dacă depuneți plângere va trebui să atașați plângerii dovezile pe care vă sprijiniți plângerea, cel puțin un martor. În caz contrar nu veți putea obține tragerea la răspundere penală a vecinului. Însă poate găsiți o soluție pentru o rezolvare amiabilă a situației și lucrurile nu vor escalada spre un conflict major.

Multumesc pentru raspuns

Problema e ca el a refuzat categoric solutionarea problemei pe cale amiabila de aceea s-a ajuns la replici dure si la amenintari din partea lui
Buna ziua! Am urmatorea problema.

Noul vecin a plasat iesirea/teava evacuare a hotei de bucatarie pe spatele casei,iar mirosurile cand ei fac de mancare sunt propagate in curtea mea.Casa lui e cam la un metru de gard si e foarte deranjant sa am curtea plin de mirosuri, mai ales vara cand geamurile sunt deschise

Exista vreo solutie legala de a obliga vecinul sa astupe hota sau sa puna o teava de evacuare verticala?
Buna ziua!

Am urmatoarea problema.Azi m-am certat cu vecinul in legatura cu o problema imputabila lui ce refuza sa solutioneze si simt ca m-a amenintat.Cuvintele lul au fost "ne mai intalnim", suna ca o amenintare ce poate duce la vatamare corporala
Are vreo rost sa-l reportez la politie fara dovezi?

Mersi anticipat,
Horea
Dar bate catre curtea mea si distanta e minimala.Nu este evacuat deasupra casei....
Buna seara!

Problema mea e urmatoarea.

Cineva a cumparat casa de langa noi, este in renovare si azi am observat ca noul vecin a instalat doua tevi in peretele care este catre curtea mea.
In mod sigur sunt tevi de evacuare pentru centrala lui termica or pentru hota

Distanta intre perete si hotar comun este de cca 90 cm, iar tevile sunt la aprox 3 metri inaltime.

Plus ca tevile sunt aproape visavis cu usa mea de intrare in imobil

Intrebarea mea e daca area dreptul sa faca asa ceva fara aprobarea vecinului sau nu.Exista vreo lege sau hotarare prin care e reglementat? Mersi anticipat! Cu stima,Horea
Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea
Canalizarea mea trece sub terenul vecinului, asa a fost facut cand nu exista alta posibilitate
A fost numai un acord verbal cu fostii proprietari,racordurile au fost facute deodata si receptionate de catre regia autonoma de apa canal impreuna

Actual proprietar este succesorul celor care au dau drept de trecere pentru canalizare
Are dreptul sa imi taie canalizarea sau este vreo lege care sa-l oblige sa imi lasa aceste servitute si in viitor?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Horea