avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu vecinul

Buna ziua!

Am urmatoarea problema.Azi m-am certat cu vecinul in legatura cu o problema imputabila lui ce refuza sa solutioneze si simt ca m-a amenintat.Cuvintele lul au fost "ne mai intalnim", suna ca o amenintare ce poate duce la vatamare corporala
Are vreo rost sa-l reportez la politie fara dovezi?

Mersi anticipat,
Horea
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
horea77, utilizator
De principiu orice acuzație trebuie și probată. Dacă depuneți plângere va trebui să atașați plângerii dovezile pe care vă sprijiniți plângerea, cel puțin un martor. În caz contrar nu veți putea obține tragerea la răspundere penală a vecinului. Însă poate găsiți o soluție pentru o rezolvare amiabilă a situației și lucrurile nu vor escalada spre un conflict major.
legally_aid a scris:

De principiu orice acuzație trebuie și probată. Dacă depuneți plângere va trebui să atașați plângerii dovezile pe care vă sprijiniți plângerea, cel puțin un martor. În caz contrar nu veți putea obține tragerea la răspundere penală a vecinului. Însă poate găsiți o soluție pentru o rezolvare amiabilă a situației și lucrurile nu vor escalada spre un conflict major.

Multumesc pentru raspuns

Problema e ca el a refuzat categoric solutionarea problemei pe cale amiabila de aceea s-a ajuns la replici dure si la amenintari din partea lui
Incercati in continuare rezolvarea amiabiala, nu pare o amenintare in sensul legii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare de persoana adelutza1988 adelutza1988 Buna seara. In data de 06-09-2011 pe soseaua Pantelimon imediat dupa statia de masina 104 am parcat masina pt a-mi rezolva o pb, cand m-am intors am dat usor ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii dupa ce un vecin fuma pe casa scarii. adrian_adri adrian_adri Buna seara. Am rugamintea sa ma indrumati cu, cateva sfaturi pentru a solutiona un conflict ivit astazi cu un vecin. De cateva zile un vecin fumeaza pe casa ... (vezi toată discuția)
Amenintare laszlozoltan laszlozoltan Suntem in proces cu un vecin,pt un teren,care dureaza de 2/5 ani,in tinpul acesta,el amenetindune de nenumarate ori,pe drum,strigand peste gard,promitind ca ne ... (vezi toată discuția)