avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema canalizare pe sub terenul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema canalizare pe sub terenul vecinului

Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea
Canalizarea mea trece sub terenul vecinului, asa a fost facut cand nu exista alta posibilitate
A fost numai un acord verbal cu fostii proprietari,racordurile au fost facute deodata si receptionate de catre regia autonoma de apa canal impreuna

Actual proprietar este succesorul celor care au dau drept de trecere pentru canalizare
Are dreptul sa imi taie canalizarea sau este vreo lege care sa-l oblige sa imi lasa aceste servitute si in viitor?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Horea
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:29, 3 Octombrie 2015
Nu are dreptul să vă taie canalizarea dar are dreptul să solicite , prin instanță, să deviați conducta respectivă mai ales că nu există un acord scris și să plătiți pentru drept de folosință , din urmă pe 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canalizare si apa taiata john86 john86 Am si eu o problema am o casa cu servitute in Craiova. Aceasta servitute am castigat-o prin instanta. Vecinii din fata mea mi-au taiat racordul la apa si ... (vezi toată discuția)
Ffff urgent, ajutor!!! Doina Elena Doina Elena buna ziua, as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema o casa nationalizata este cumparata de 3 proprietari, unul sunt si eu. acum sunt proprietara si pe ... (vezi toată discuția)
Utilitati pe drumul de servitute andah andah Buna ziua! am o intrebare: cine este raspunzator de reparatiile la conducta de canalizare ce trece pe sub drumul de servitute care deserveste 2 proprietati? ... (vezi toată discuția)