Buna seara , tatal meu a construit doua camere baie camara si hol , langa casa parinteasca, Tatal meu plateste separat impozit pe cladire la primarie. Poate sa faca Carte Funciara pe numele ei? Mentionez ca in urma cu 25 de ani parintii si surori tatalui meu a dat in Instanta pe tatal meu sa, dea afara din casa lui dar nu au reusit!
Cu mult respect astept raspunsul dumneavoastra
Buna ziua, a si dori sa intreb ,pot sa recuperez onorariul platit catre avocat este vorba de 2000 lei,. Am vrut sa deschid un proces de ganituire ,dar nu am fost multumit de avocat si am renuntat. Procesul nu a fost inceput ,dar onorariul am platit . Am sanse sa recuperez banii sau nu .#-o
Am decis cu sotul meu sa dam vecinii in judecata , dar intrebarea este ca dupa legile din Romania , s/ar putea sa nu castigam ,pentru greseala ca nu am facut masuratorile . Si atunci pierdem si bani si timp.
Multumesc,
Sa inteleg ca am facut greseala ca nu am facut masuratorile topografice, cand am cumparat imobilul ? Din pacate nu am auzit de la nimeni ca trebuia sa facem asta , mai mult nici la notariat unde a fost inscris in numele nostru nu au cerut masuratori topografice.
Am cumparat imobilul cu contract de vanzare cumparare, in care este tercut dupa CF casa de lemn si curte 845 m.p, si gradina 1255 m.p , deci in total 2100 m.p.
. Neavind bani au tercut ani pana cand am reusit sa strangem si sa construim o casa noua , pentru ca casa din acest teren nu era locuibila(noi am locuit in alta parte in toti acesti ani.)
Cand am scos hartiile pentru autorizatie de construire, trebuia sa facem si masuratorile topografice din care a iesit ca din terenul nostru lipseste 140 m.p.
. Din pacate prin cale amiabila nu putem redobandi terenul care lipseste.
De aceea am facut masuratori topografice pe terenul vecinilor , am scos si CF a vecinilor din care reiese ca ei dobandesc plusul care noi avem in minus.
Intrebarea este : daca vecini nostri au dobandit terenul prin ingarduire in favoarea lor (si au putut sa faca pentru ca vechiul proprietar era betiv si nu le interesa nimic, mentionez ca in casa nu avea curent electric , traia intrun hal de nedescris ,asa vecinii au avut curajul sa faca orice pentru ca nu erau trase la raspundere de un astfel de om) acest teren dobandit astfel nu se poate revendica pentru ca noi am cumparat fara masuratori topografice in momentul cumpararii?
Avem sanse de recuperare sau nu?
Noi suntem siguri ca ei dobandesc plusul de teren si suntem siguri ca ei nu platesc impozit nici macar dupa C.F a lor,
Noi platim impozit pe toate 2100 m.p desi avem o lipsa de 140 m.p
Actiunea in granituire cu revendicare impotriva vecinului la primarie trebuie sa depun sau la judecatorie ? Dupa masuratorile topografice si din extras de carte funciara scos recent reiese ca vecinii mei detin portiunea de teren care lipseste din terenul nostru.O fosta vecina care lucreaza la Primarie,mi a zis la cat teren platesc ei impozit ,adica ei detin 1615 mp dupa carte funciara ,dar platesc la numai 900mp.
A si dori sa adaug , dupa spusele vecinilor din terenul nostru unul dintre vecini nostrii a modificat hotarul , a pus gardul din nou in favoarea lor.Din masuratori reiese clar ca ei dobandesc un teren mai mare decat au in cartea funciara, se poate recupera sau nu sunt sanse
Buna ziua, am cumparat impreuna cu sotul meu un imobil cu un teren 2100mp,in urma cu 12 ani, am reusit sa construim o casa si ne am mutat anul trecut.Cand am scos hartiile pentru autorizatie de constructie , trebuia sa se faca documentatie topografica in care sa constatat ca din terenul nostru lipseste 140 mp. Avem sanse de recuperare ? Care este procedeul legal? Cu respect