avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate georgescuii

Activitate georgescuii

În cazul unui divorț real, cu minori în întreținere, v-ati lupta sa obțineți totul pentru copii. Modul cum ați pus problema ne da de înțeles ca dvs faceți niște planuri "romanesti" greșite, în care, dacă continuați, veți ajunge sa pierdeți tot, poate chiar și libertatea. Sper sa înțelegeți ca sunt aspecte legale pe care refuzați sa le luați în considerare sau pe care nu le stăpâniți.
Nu ai cum sa declari în fals ca nu ai avut proprietăți, dacă ai avut în fapt.
Se mai poate discuta despre tipul de relatie, ce avea ca bun propriu fiecare, daca exista vreun testament... Apoi, deschiderea sau nu a succesiunii si acceptarea sau nu a acesteia... Trebuie puse la dispozitie toate elementele. Se poate discuta doar pe concret.
Domnule blueobelix,
Inca din start trebuia specificat faptul ca dumneavoastra ati facut niste referiri, in spatiu public, la o persoana si la calitatile morale si conduita acesteia. Atunci când persoana la care ati facut referire s-a sesizat si v-a anuntat ca exista posibilitatea sa va dea in judecata, a aparut clar ca dumneavoastra constientizati ca ati adus atingere persoanei si imaginii acesteia si va este teama de un proces. De unde rezulta aceasta? Tocmai prin faptul ca ati prezentat aceasta speta si ca ati cerut parerea celor de pe forum cu privire la acest fapt. Tot dumneavoastra sustineti ca M.G. v-a "amenintat" ca va da in judecata, dar aceasta pare doar o informare, o atentionare. In schimb, dumneavoastra amenintati spunând, daca am retinut :"Asta e daca continua cu circul il tarasc la CEDO si vedem care pe care... pariu ca se va ajunge la amenintari si urmariri mult mai grave... de aceea deja am apelat la DNA". Rezulta de aici ca aveti o problema personala cu aceasta persoana si chiar incercati, prin actiunile dumneavoastra, nu sa aplanati acest conflict, ci sa il alimentati si sa ii mariti amploarea. Faptul ca veti avea un proces, asta e, nu e o mare problema atata timp cat dumneavoastra puteti proba cele afirmate. Problema dumneavoastra este alta si anume nu intelegeti faptul ca cel care afirma ceva trebuie sa probeze acest lucru, asa spunea legea daca imi amintesc eu bine. Nu M.G. va trebui sa dovedeasca faptul ca nu aveti dreptate in ceea ce spuneti, ci dumneavoastra. Dar, daca aveti probe pentru ceea ce ati afirmat, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Este bine sa ne gândim si sa cantarim bine fiecare cuvant si fiecare gest inainte sa il spunem sau sa il facem, pentru a nu leza imaginea celuilalt sau pentru a nu aduce durere in sufletul celui de langa noi. Uneori, o vorba aruncata aiurea face mai mult rau decat ne putem inchipui.
Răspuns la discuția Malpraxis medicina veterinara
Buna ziua!

Am si eu caini, imi plac, mi-e drag de ei. Am mai avut caini, unii au murit in timp. Te atasezi, iti pare rau, chiar suferi, ca dupa un membru al familiei ce devenise, dar... ca si in cazul unui om, timpul atenueaza durerea, iar memoria ne face sa uitam si sa nu avem in permanenta in fata imaginea mortii celui drag, fie el om sau animal.
Întrebarea mea este: stiti care este diferenta dintre un strungar sau un inginer constructor si un medic (uman sau veterinar) sau un inginer agronom, de exemplu? Pai sa vedem putin lucrurile asa: strungarul sau inginerul constructor lucreaza cu corpuri inerte, fara viata. Medicii sau inginerii agronomi ori zootehnisti lucreaza cu organisme vii. Si daca medicul uman poate pune intrebari si pacientul raspunde ca simte nu stiu ce sau ca il doare sau nu ceva, medicul veterinar sau inginerul agronom trebuie sa intuiasca, sa gandeasca, sa descopere ce ar putea fi in neregula cu organismul cu care lucreaza si sa caute sa rezolve acea problema. Ceea ce vreau sa spun este ca e mult mai greu sa lucrezi cu organisme care nu cuvanta.
Se pare, din ce povestiti, ca respectivii au facut ce le-a stat in putere sa salveze sarmanul catelus, dar din nefericire nu s-a putut.
Acum, ce am inteles eu este ca dumneavoastra sunteti roman si, ca orice roman, daca reusea treaba si era totul OK, atunci era bine si taceati din gura. Asa, murindu-va cainele, o sa incercati dumneavoastra sa demonstrati cine sunteti si ce relatii aveti si ce or sa pateasca amaratii aia care au incercat sa va ajute.
Vai ce tare sunteti dvs. si aveti relatii. Declarati singurel asta: "Pentru a dovedi traficul de substante si consumabile de uz medic si trocul efectuat in cadrul Fac. de Med. Veterinara ,exista convorbirile telefonice purtate intre subsemnatul si persoana cu functie importanta , persoana publica !!!, convorbiri efectuate de pe numarul meu de mobil ( acesta se afla in baza de date a unor servicii de telecomunicatii speciale / STS , deoarece un membru al familiei mele este angajat al Guvernului , iar reglementarilie interioare obliga orice angajat sa declare toate numerele de telefon ale membrilor familiei acestuia . Asta inseamna ca telefonul meu era si este monitorizat !) Convorbirile s-au efectuat de pe nr. meu de mobil pe doua numere de telefon ale respectivului.... asist. univ.dr. , cel care vindea substante si consumabile de uz medical'".
Prin asta, nu faceti decat sa aratati din ce material sunteti facut. Si ii mai faceti rau si rudei dvs. Sa va mai spun ceva, nu stiu daca stiti: figurile astea cu "te-am inregistrat" tin la prosti. Ca sa fie valabila si acceptata ca proba, înregistrarea respectiva trebuie sa se faca cu mijloace omologate, sa puteti face dovada ca este varianta originala, netrunchiata, si ca înregistrarea s-a facut cu stiinta si acordul respectivului. In rest, riscati sa pierdeti "pe mana dumneavoastra"si sa va treziti cu vreo amenda penala sau mai grav, putandu-se interpreta ca ati incercat santajarea, amenintarea persoanei respective, pe baza unor inregistrari ilegale. Asa ca, parerea mea, ne-avizata, este sa incetati cu prostiile pe care le aveti in cap si sa va impacati cu ideea ca bietul animal a murit si gata.
Ca ati dat bani, ca ati facut nu stiu ce, ca ala v-a promis, a facut, a dres, a furat, nu stiu ce ati mai zis... vedeti ca e cam greu de dovedit... Iar cu un avocat bun, respectivii ar putea sa va faca o frumoasa de plangere penala pentru defaimare, ... ca ati vazut ca se voteaza. Sau poate chiar mai grav.
Ca si concluzie, desi va inteleg durerea, incercati sa fiti mai realisti si sa vedeti lucrurile asa cum sunt.