copilul il creste bunica si unchiul din partea mamei,tatal la recunoscut in instanta ,nu are drept de vizite si doar sa plateasca pensie
Pensie alimentară.Plătesc pensie pentru băiatul meu de 315 lei ,venitul meu lunar este de 375 indemnizație de handicap și doresc să întreb dacă mama a dat un cont de lire deoarece este in Anglia si pensia alimentară este stabilită in roni ,pot face cumva sa plătesc in roni deorece conversia ron -lira este cu comision destul de mare la venitul meu sau euro ?
Am fost izolată la locul de muncă conform ordonanței 8 militare si hrana o gătea cantina de ajutor social pentru cei izolați si beneficiari.A fost o mâncare prost gătită și tot am făcut observații in sensul că pulpele la mijloc aveau sânge,era osul negru, mâncarea nu avea nici minimul de gust,iar intr o zi de joi m am dus la administrator și i am dus o supă de găluște opărite de fierte nu se mai punea problema,si i am arătat si am ridicat tonul ,si domnul m a înjurat ,m a facut curvă, mă făcut parașută si alte feluri care nu vreau sa le scriu aici , Înafara de asta am postat pe facebook hrana care o primeam si am scris 3 mese pe zi , după 20 minute a apărut hrana rece care noi nici nu știam că avem dreptul la hrana rece ,deci nu am primit hrana rece in zilele precedente . Întrebarea este pot sa i fac plângere penală pentru cuvintele adresate si sesizare la locul de muncă pentru cele descrise mai sus sau la poliție .Sunt asistent medical si conform legii eu ar trebui sa gust mâncarea si da i dau aviz dar semnatura mea nu există nicăieri pentru mi s a spus sa mi văd de treabă
Conform noilor reglementari legislative 2018-voucherele de vacanta se impoziteaza ?
care este salariu de baza la un bucatar gradatia 5 conform legii 153/201,mentionez ca lucrez la cantina de ajutor social
cine a beneficiat de legea 250/2016 mai poate beneficia si ordonanata 2 /2017
la salar de incadrare1933,salar de baza 1185,baza calcul sporuri 1933 ,spor incordare psihicala 176 ore 178 lei este corect ?
Primesc un spor de 15% pentru incordare psihica ,conform legii 250/2016 am primit 15%din salariu de incadrare .Intrebarea mea este pana la aceasta lege sporul de 15% la ce salariu se calcula ?la resurse umane cand am intrebat mi sa spus ca se face o medie si se calculeaza prin regula de trei simpla .Fluturasul meu avea salar de baza o suma si salar de incadrare alta suma .Este corect ?
cum putem face sa primim drepturile salariale pe legea 250/2016 de la 1 decembrie legal si nu de la 24.01.2016,menționez ca lucrez la un centru de noapte cu cazare .
Sunt angajata la un centru de noapte ca asistent medical generalist ,pe perioda sezonului rece se mai deschide un adapost temporarar pentru persoane fara adapost .La adapostul temporar lucram prin rotatie tot personalul de specialitate (sef centru,asistent social,psiholog,asistent medical )de la 8 -16 cate unul singur pe tura facand munca de paza .Intrebarea mea este ,este normal ,legal ,sa facem noi munca de paza doar prin directivele verbale directorului executiv ca amandoua centre sunt de permanenta si noi trebuie sa asiguram paza indiferent de functia care suntem angajati.Precizez ca centru are si agenti de paza dar care lucreaza de la ora 16 la 22 la adapostul temporar,iar noaptea politia locala