Va multumesc foarte mult pt promtitudinea raspunsului.
Va rog sa-mi spuneti daca si indemnizatia de concediu medical se include in veniturile utilizate la determinarea punctajulelor lunare, respectiv daca pe perioada concediului medical se platesc contributii CAS.
Va rog sa mi spuneti daca cfm legii nr.360/2023 indemnizatia de concediu de odihna se include in veniturile utilizate la determinarea punctajelor lunare, deoarece pt perioada concediului de odihna nu se platesc contributii CAS.
Va multumesc.
Am transmis CNPP o cerere de revizuire pe mail pt decizia de recalculare a mamei mele.
Intrebare: fiind transmisa pe mail, aceasta cerere este luata in considerare de catre CNPP ???
Mama a lucrat ca economist timp de 39 ani. cred ca recalcularea cfm OUG 4/2005 s-a facut prin luarea in calcul a tuturor veniturilor realizate in cei 39 ani contributivi.
Imi cer scuze! Punctajul mediu anual este 1,83253!!!
1,83253 X 25 = 45,81325 X 81 = 3.711 lei
1,83253 X 2032 = 3.724 lei - atat cat avea pensia in plata in august 2024.
Am solicitat äcum in al 12-lea ceas"la CNPP decizia recalculata cfm OUG 4/2005 - daca exista aceasta decizie!!!
Eu consider ca nr total de puncte de 45,8134 a fost calculat artificial inmultind punctajul medu anual cu 25 ani!
Pensia in plata este 3.724 lei.
Ba da, are stagiu contributiv de peste 25 ani, pt care a primit puncte de stabilitate.
Si Dvs v-a rezultat tot o pensie mai mica decat cea existenata in plata in august 2024.
Ceea ce nu inteleg este cum sa-i scada pensia in conditiile in care a avut stagiu complet de cotizare de 25 ani, nu a beneficiat de indicele de corectie, si nu a lucrat pe salariu minim pe economie!
Punstajul mediu anual din august 2024 este: 1,83523. Am inmultit acest punctaj mediu anual cu 25 ani stagiu complet de cotizare in sept 1992 si a rezultat un nr de puncte de 45,81325.
Daca acest nr puncte: 45,81325 X 81 = 3.711 lei - valoare care este mai mica decat pensia in plata in august 2024!!!
Trebuie sa aiba o crestere ca urmare a neaplicarii indicelui de corectie!
Problema este ca decizia ei a fost recalculata in 2005 cfm ordonantei 4/2005, si CNPP nu i-a trimis noua decizie recalculata, asa ca nu avem cum verifica daca acesta este nr total corect de puncte! In decizia din 1992 nu apare nr de puncte, decat stagiul de contributivitate, pt care a primit puncte de stabilitate.