avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Activitate daliana7

Activitate daliana7

Reziliere contract? Bună ziua. Pe un teren cumpărat în 2 mai, am angajat începerea unei construcții de casă ecologică. Am plătit un avans, dar nu am semnat contractul de construire. Între timp a venit furtuna în zonă și nu mai doresc construcția. Cum pot ieși din această situație?
Bună seara.
În încercarea nereușită de a adopta un anumit copil dintr-un Centru de Plasament din Romania, o persoană particulară se poate adresa unui for superior din afara țării ( CEDO spre exempu) spre a obtine dreptul de a-i fi părinte? Persoana respectivă este medic psihiatru, soția nu poate concepe copii și a constatat (în această calitate, de medic), unele lucruri îngrozitoare cu care se confruntă copilul acolo. Copilul primește medicamente ce se dau de obicei persoanelor adulte, dar copiilor li se dau pentru a fi docili, etc.
Vă rog să ne sfătuiți care ar fi procedura de urmat, în țară nu putem face nimic. Este și aceasta o încălcare a drepturilor omului, în cazul acesta este un minor.
Răspuns la discuția hartuire la locul de munca
Buna dimineata. Multumesc. Am citit tot, dar din pacate colegele care ma sustineau in demersul meu nu mai vor sa o faca. De teama. Asta e, suntem in Romania, isi merita soarta. Eu singura nu pot face nimic.
Răspuns la discuția hartuire la locul de munca
MUltumesc domnule Popa, este destul de delicata problema noastra, dar nu mai pot suporta, trebuie sa facem ceva. Am redactat o "Informare" catre director, sa vedem cate semnaturi strang.
Buna ziua. Suntem la locul de munca, un laborator de Spital, intr-o criza. Oamenii pleaca masiv si nu mai avem in august cu cine completa lista de ture la asistenti. Adevarata cauza a acestui fenomen este ca suntem foarte usor jigniti si umiliti de catre sefa de laborator. Toata lumea vorbeste pe la colturi dar nimeni nu are curajul sa faca ceva. M-ar ajuta mult daca cineva obisnuit cu legislatia mi-ar spune ce pot face. Sunt chimista.
Ok, Demos,
voi cere.
Sper sa iasa bine.
Mi-ati fost de mare ajutor.
Multumesc, Demos,
sunt calificata sa fac mentenanta aparatelor, sunt chimista.
Cu mama este adevarat, pot demonstra ca are probleme de sanatate care o fac dependenta de mine.
Da, trebuie sa analizez si fisa postului. Daca acolo se specifica exact ora, e suficient pentru a fi refuzata?
va multumesc
Buna seara,
Locul meu de munca este intr-un laborator de analize al unui spital de stat (de urgenta). Programul meu de lucru este de 7 ore, de la 8:00 la 15:00.
Probleme particulare m-au facut sa cer decalarea lui, de la 7:00 la 14:00.
Seful de laborator nu este de acord. Garda incepe de la ora 14:00 la cadrele superioare. Acest program pe care il cer, ar ajuta munca in laborator, deoarece eu as face mentenantele la aparatele cu care lucrez pana la ora 8 cand se incepe practic activitatea.
Este un cadru legal pe care sa il folosesc pentru a obtine acest program? Ma pot adresa directiei fara acordul sefului meu?
Discuție adoptii
Buna ziua,
prietena mea de 35 ani este o mama singura cu un copil de 11 ani. Ar dori , in eventualitatea in care ei i s-ar intampla ceva si ar fi in imposibilitate sa mai creasca copilul , sa aibe o familie careia sa o incredinteze. Aceasta familie exista si doresc copilul. Intrebarea este: se poate face ceva legal in acest sens, ca prietena mea sa fie sigura ca , copilul va fi crescut de aceasta familie? Multumesc.