Adriantot a scris:
Gestionam cat ne pricepem de bine consumul de apa. In acest sens:
- am facut acum 7-8 ani o reparatie capitala a instalatiilor comune de la subsol
- am angajat permanent o firma de instalatii care viziteaza aproape zilnic instalatiile de la subsol si remediaza rapid orice mica defectiune
In concluzie, traditionalul "Apa+" nu este decit, in cele mai multe cazuri, rezultatul necinstei proprietarilor, care nu informeaza corect citirea apometrelor. Practica este sustinuta de asoc. de prop. din diferite motive.
Dar, cu cheltuielile de mai sus (firma angajata sa viziteze zilnic instalatiile), dupa ce s-a efectuat o reparatie capitala a instalatiilor si afirmatia ca nu se mai plateste nimic peste apa consumata, este o exagerare.
Poate este cea mai scumpa "solutie" care in principiu nu este o solutie si s-a inlocuit o cheltuiala cu o alta cheltuiala.
Calculul apei care nu apare pe consumul individual, in cazul in care nu sint efectuate reparatii capitale ale instalatiilor la subsol si in apt., nu ramine decit sa fie calculat pe nr. de persoane.
Nu vad cum un batrin, care locuieste singur in 3 sau 4 camere, este capabil sa foloseasca 7 mc de apa, de ex, daca nu exista nici o defectiune la robinete sau toaleta.
Logic ar fi, ca cei care investesc in a verifica si schimba, instalatiile apt., bateria de apa, toaleta, apometrele, dusuri economice, permit vizitarea de citire a apometrelor trimestrial: sa fie exclusi de la plata "Apa+" si sa plateasca exact ce arata apometrul apt.
O persoana care investeste (timp si bani) sa faca economie la consumul de apa, prin actiunile de mai sus, nu poate fi pus in aceasi barca cu cei care au apometrele neverificate si nu au interesul sa faca imbunatatiri penrtu simplul fapt ca se simt intr-un fel sau altul " avantajati" de conditiile existente (consum apa si sistemul administratiei de calcul).