avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters371153

Activitate ContSters371153

Eu recomandam colarul (care sint de 3 tipuri) cu stimulare electrica in 2 puncte pe collar si numai pentru o perioada scurta de timp in care dresajul ciinelui se incepe.
- recomand sa ii sfatuiti sa oboseasca ciinele (plimbari- joaca);
- interzis total latratul la alti ciini si oameni pe strada;
- acasa sa fie tinut in lesa si corectat imediat cind a scos un mic latrat nemotivat
- exercitiul "batut la usa" (parintii inchid usa apt. si bat la usa- se latra din interior, se deschide usa si ciinele este corectat cu un cuvint "quiet" "taci" sau ce doresc ei. Se repeta de citeva ori pe zi la interval de timp
- exercitii de rabdare, de stat jos, etc (comenzi)
- intotdeauna rasplatit cu "dulciuri" cind face bine
- sa tina in gura jucaria preferata, bat, sau papuci cind cineva bate la usa (impiedica sa latre- o sa vina automat acest gest cind invata ca nu are voie sa latre cind se intra pe usa la apartament)
- parintii sa preia controlul si sa puna limita si granita atit la plimbare, joaca cit si acasa.

Daca face numai atit cit am scris aici, toata lumea o sa fie multumita in max. 1 luna se vede rezultat. E pacat de ciine pentru ca parintii sint vinovati de aceasta situatie.

Daca si alti vecini sint deranjati de latratul ciinelui ( prin natura lor ciinii latra din multiple motive), ar fi bine sa va aratati latura buna si intelegatoare, sa pune-ti mina de la mina si sa cumparati un "dog bark control (collar)".
Parintii ciinelui vor intelege mesajul si finetea gestului si poate se vor ocupa mai mult de ciine sa il invete cind trebuie sa latre si cind nu.
Dar, ciinii latra. Ar fi complet nesanatos ca un ciine sa aiba interzis sa latre tot timpul.
Deloc simpatic.
Cred ca titlul ar fi trebuit sa sune: "Ce sanse am sa nu fiu sanctionata daca imi denunt proprietarul la FISC". Aici este problema dvs. Daca ati stii ca nu exista nici o raspundere, acest mesaj nu se afla pe acest forum ci la FISC. Nici nu este vorba daca va crede cineva sau nu.

"poate să mă dea afară fără să îi facă nimeni nimic și eu îl pot denunța la FISC pentru evaziunea fiscală făcută de 3 ani de când stau la el?"


"pentru evaziunea fiscală ce a tot făcut-o timp de 3 ani cu statul și dacă mă poate da afară? FISC-ul mă poate sancționa pe mine cu ceva dacă n-am avut unde să mă mut cu chirie în altă parte cu contract?"

Deci, daca nu va da afara, nu il mai denuntati la FISC? Din ce motive se doreste denuntul, mai exact? Daca denuntul este principial, era denuntat de mult. Garantie 600 lei? Ciudat. Mai ales ca nu s-a intocmit nici un contract pentru suma de 600 lei. Chiria in avans nu este garantie ci platita chiria, cum se si numeste, in avans. Deci suma principala este de 600 lei-garantie. Adica nimic. Un risc mare pentru proprietar.




Daca nu exista un contract atunci nu are justificarea sa mareasca chiria. Acest fapt poate sa escaladeze in timp si sa se ajunga la sume nejustificate, daca se trece cu vederea. Evetual sa se ceara un contract cu aceasta ocazie.
O idee buna ar fi sa se gaseasca a.s.a.p. o alta locuinta cu contract.
Banuiesc ca nu s-a platit nici o garantie la inchiriere. Daca nu convenea lipsa contractului, in acesti 3 ani de zile, tot se gasea un loc cu contract, daca se cauta si se dorea. Situatia a fost acceptata de ambele parti pina la un moment dat cind balanta s-a inclinat. (marirea chiriei nejustificata)
Neavind un contract poate sa dea afara chiriasul oricind.
Răspuns la discuția intretinerea la bloc
Nu poate hotari si nu este legal sa se introduca persoane la intretinere care nu exista. Sigur nu a fost facuta cererea de scoatere de la intretinere si atunci isi permit sa "usureze" cheltuielile lor.
"nu tine cont ca am un copil de 2 ani caruia trebuie sa-i ofer conditii decente de viata si trai , iar eu sa nu-i pot oferi pe moment caldura prielnica in apartament ??? hmmm"


De ce este necesar sa se bage pe linia 1-copiii, ca e nou nascut, ca este de 2 ani, ca este de 17 ani, pe cine intereseaza? Cei fara copiii ce trebuie sa bage pe linia 1 pentru sensibilizari?

Este total absurd, in cazul tevilor de gaze ptr. CT, sa existe regula "primul la moara" decide soarta vecinilor si santajeaza emotional. Daca nu exista alta solutie, optional la usa lui cu banii pentru folosirea tevei de gaz si explicatia ca este ultima data cind este contactat si exista urgenta de a il da in judecata, daca refuza. Lucru care se doreste evitat luind in considerare timpul si banii. Atunci se poate infiinta si precedentul, care inca poate sa il pastreze in cazul in care isi da acceptul acum si ramine cu titlul "primul la moara". Astfel, pe viitor, tot el ramine sa refuze pe altii.
Daca refuza si in acest caz, dupa toate explicatiile date, nu ramine decit sa fie dat in judecata si sa piarda coroana.
Răspuns la discuția Repartizare diferente apa
eugarizan a scris:

viqua cei de la asociatie v au luat in considerare asa ceva ? foarte bun comentariu , felicitari .

Multumesc.

Da. Cei de la asoc. au acceptat- nu ar fi avut nici un motiv sa nu o faca. Nu platesc nici o "apa+" decit ce arata apometreul. Intereseul si investitia mea de a consuma economic si asumat este initiativa proprie si daca asoc. de prop. are o problema sa tina pasul cu schimbarile, atunci sigur se ajungea la tribunal si cu schimbari majore.
Initiativa! Trebuie sa vina de la cei interesati.


Răspuns la discuția Repartizare diferente apa
Discutia de aici si solutiile implementate in asoc. nu trebuie sa devina discutie personala. Nu este nici o critica ci numai punctez partile slabe a unei solutii care poate, in realitate, nu este solutie.

Daca "Apa+" este rezultatul instalatiilor de proasta calitate la subsolul blocului si luna de luna se innunda, proprietarii platind o apa rezultata din avarie, atunci sigur angajarea unui instalator este o solutie buna.
Cum nu este plauzibil ca un bloc sa aiba in fiecare luna probleme majore de acest gen, atunci rolul instalatorului care are o bagheta magica si deodata nu mai exista "apa+" este de neinteles.
Este ca si cum te duci la doctor pentru o unghie infectata si solutia gasita de doctor este operatie de apendicita, cu tratament pe viata de dureri pentru unghia infectata. Cit timp nu doare unghia ( chiar daca infectia este prezenta) problema pare rezolvata.
De multe ori s-a mentionat ca astfel a disparut "apa+". Atunci bazaconia cu citirea bransamentelor si apometrelor "simultan" in ziua "X", cum a fost rezolvata de angajarea unui instalator?
Nici nu indraznesc sa numesc "cauza" lipsa "simultanului" pentru sumele uriase provenite din "apa+". Si despre regularizarea consumului de apa- sa ridice mina cel care a primit bani de la asoc., ptr. ca i s-a calculat in plus apa. Acest fapt nu exista decit ptr. naivi, in teorie, si nu o sa existe nici o mina ridicata.

Eu am gasit solutia mea. Am montat apometre C, am schimbat toaleta cu una economica (3 si 6 l), am facut reparatii si intretinere ale instalatiilor, dus economic, baterii de apa economice - de care s-a ocupat firma autorizata care mi-a incheiat un proces verbal, copiat si dus la administratie. Toate schimbarile au fost pozate dupa stilul " inainte" si "dupa" cu ora si data.
La administratie s-a comunicat din acel moment nu fac parte din comunul lor cu apometre neverificate si vechi, cu probleme de cinste, cu grupuri de avantajati si dezavantajati, etc. Particip la "apa+" numai in cazul unei avarii grave.

Ideea de a angaja permanent un instalator, nu este o solutie in opinia mea, pentru ca nu face parte din cauza. Nu este decit o cheltuiala inutila, care este in categoria "preventiva" (drobul de sare).
Daca se face statistica, cite avarii majore s-au produs pe an, in ultimii 5 ani, cu suma pagubelor, nu sustine angajarea permanenta a unui instalator. Ce verifica el in fiecare zi? Daca nu au plecat suruburile, daca mai sint tevile la subsol? Ridicol.
Verificari anuale sau la 2 ani (depinde de situatia instalatiilor) este suficienta.
Cit despre cauze extreme a "apa+", cum ar fi bunicii navetisti, batrinul uitaret, si altele de genul acesta, nu fac parte din cauza.
Solutia trebuie sa aduca pe termen scurt si lung: economie, modernizarea instalatiilor interioare care implicit se reflecta in consum mai mic de apa, si plata consumului de apa sa nu fie "surpriza lunii", eliminarea celor avantajati si dezavantajati de actualul model, eliminarea celor care au foloase din "marele circ" care se numeste "apa+". Se pare ca se doreste sa existe si sa nu dispara niciodata aceasta "apa+" deoarece pe mai multe niveluri, aduce profit, in detrimentul celor multi. In asoc. exista proprietari egali, cu aceleasi drepturi si raspunderi.
Răspuns la discuția Caldura Radet
rosurobert72 a scris:

in urma cu 3 ani am ramas fara calorifere(au fast furate in timp ce zugraveam),nu am mai cumparat altele si am preferat sa schimb sistemul de incalzire cu ceva mai moden.am cumparat doua termice(incalzire uv)

3 nu am adus modificari instalatiei blocului prin eliminarea caloriferelor,circulatia agentului termic facanduse fara probleme.


Exista calorifere sau nu?
Răspuns la discuția Repartizare diferente apa
Adriantot a scris:

Gestionam cat ne pricepem de bine consumul de apa. In acest sens:
- am facut acum 7-8 ani o reparatie capitala a instalatiilor comune de la subsol
- am angajat permanent o firma de instalatii care viziteaza aproape zilnic instalatiile de la subsol si remediaza rapid orice mica defectiune


In concluzie, traditionalul "Apa+" nu este decit, in cele mai multe cazuri, rezultatul necinstei proprietarilor, care nu informeaza corect citirea apometrelor. Practica este sustinuta de asoc. de prop. din diferite motive.

Dar, cu cheltuielile de mai sus (firma angajata sa viziteze zilnic instalatiile), dupa ce s-a efectuat o reparatie capitala a instalatiilor si afirmatia ca nu se mai plateste nimic peste apa consumata, este o exagerare.
Poate este cea mai scumpa "solutie" care in principiu nu este o solutie si s-a inlocuit o cheltuiala cu o alta cheltuiala.

Calculul apei care nu apare pe consumul individual, in cazul in care nu sint efectuate reparatii capitale ale instalatiilor la subsol si in apt., nu ramine decit sa fie calculat pe nr. de persoane.
Nu vad cum un batrin, care locuieste singur in 3 sau 4 camere, este capabil sa foloseasca 7 mc de apa, de ex, daca nu exista nici o defectiune la robinete sau toaleta.

Logic ar fi, ca cei care investesc in a verifica si schimba, instalatiile apt., bateria de apa, toaleta, apometrele, dusuri economice, permit vizitarea de citire a apometrelor trimestrial: sa fie exclusi de la plata "Apa+" si sa plateasca exact ce arata apometrul apt.

O persoana care investeste (timp si bani) sa faca economie la consumul de apa, prin actiunile de mai sus, nu poate fi pus in aceasi barca cu cei care au apometrele neverificate si nu au interesul sa faca imbunatatiri penrtu simplul fapt ca se simt intr-un fel sau altul " avantajati" de conditiile existente (consum apa si sistemul administratiei de calcul).