avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate shield

Activitate shield

Buna ziua!
In timp ce ma depalasam pe un drum national conducand un autovehicul am fost nevoit sa incalc linia continua pentru a ocoli o masina stationata partial pe partea carosabila. Chiar in momentul ocolirii din sens opus a aparut o masina de politie dotata cu aparat radar! Am fost oprit si mi s-a retinut permisul de conducere pe motiv ca am efectuat o depasire neregulamentara! Mentionez ca aparatul radar nu a surprins efectiv momentul depasirii din cauza configuratiei sectorului de drum care era format dintr-o succesiune de urcari si coborari, ci doar faptul ca am aflam pe contrasens, iar politistul a interpretat ca am efectuat depasirea unui alt autoturism care se afla si care rula in spatele meu! In momentul inmanarii procesului verbal i-am cerut politistului sa-mi acorde circumstante atenuante datorita conjuncturii si daca este posibil sa-mi arate inregistrarea aparatului radar pentru a ma lamuri daca as avea motive intemeiate sa contest sanctiunea, lucru pe care l-a refuzat!
Intrbarile mele adresate dumneavoastra sant:
1- am motive intemeiate pentru a contesta sanctiunea daca aparatul radar nu a surprins efectiv ocolirea masinii parcate ci doar faptul ca ma aflam pe contrasens, iar politistul a interpretat gresit situatia?
2- daca exista cumva o inregistrare a unei camere de supraveghere din zona care a surprins momentul, aceasta este acceptata ca proba in instanta?
Multumesc anticipat!
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste un credit imobiliar prima casa si aici ma refer la una dintre conditiile de natura juridica si anume - daca detin, in urma decesului tatalui meu, in coproprietate cu mama si alti 2 frati un apartament cu suprafata utila de 54 metri patrati, sant eligibil pentru a accesa creditul prima casa?
Mentionez ca in declaratia notariala pe care trebuie sa o completez apare formularea - sa nu detin in totalitate sau partial cu sotul sau sotia o proprietate a carei suprafata utila sa nu fie mai mare de 50 de metri patrati.
Doresc sa mentionez faptul ca nu sant casatorit iar creditul doresc sa-l accesez in calitate de titular de contract sau coplatitor impreuna cu prietena mea.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Ore suplimentare weekend
Nu-mi aduc aminte sa fi semnat un document în acest sens și nici nu mi-a fost adus la cunostinta existenta unui astfel de regulament intern! Menționez ca sant angajat la actualul loc de munca prin intermediul altei compani specializate în recrutare de personal. Solicitarea de a lucra în week-end nu ar fi trebuit sa fie venită din partea companiei de recrutare al cărei angajat sant de fapt în condițiile în care mi-a fost pus în vedere, la momentul angajarii, faptul ca orice solicitare as avea trebuie sa mă adresez companiei specializate de recrutare? Mulțumesc!
Bună ziua. Am și eu o întrebare în legătură cu orele suplimentare în week-end și anume: am lucrat în cursul săptămânii de la ora 8 la ora 16. Vineri seara în jurul orei 18 am fost sunat de un reprezentant de la locul de munca sa mă prezint sâmbătă și duminică la serviciu în condițiile în care la sediul societății nu exista o planificare nici pentru zilele din cursul săptămânii și cu atât mai puțin vizavi de zilele de week-end! Sant obligat in aceasta situație și mai ales la ora târzie la care am fost sunat sa mă prezint la serviciu? Multumesc
Răspuns la discuția diurna
lucrez in domeniul transporturilor, presupun delegare! in ce conditii se acorda diurna?
Discuție diurna
angajatorul este obligat sa acorde diurna in situatia in care programul de lucru implica deplasari in afara localitatii de domiciliu, iar durata deplasarii depaseste 12 ore?