avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielaSandru

Activitate GabrielaSandru

Mulțumesc mult pentru răspuns!
Bună seara. Sunt extrem de îngrijorată pentru documentația primită în poștă pe numele fostului soț (nu mai locuiește cu mine din decembrie 2014 dar nu și-a operat mutarea în C.I.). Am trecut deja printr-o executare silită pentru o datorie contractată de el în nume personal în 2010 de peste 22.000 euro așa încât mă înspăimântă eventualitatea unei alte aventuri de acest fel. Fostul soț - de care am divorțat în 8 aprilie 2013/ evacuat în 2014 - are un contract de împrumut cu o bancă pentru un credit de nevoi personale încheiat în 30.06.2006 în care garantează rambursarea creditului cu veniturile sale (provenite din orice sursă) și precum și ale soției sale, credit care a fost cesionat unei firme de recuperări - datoria ajunge acum la peste 37.000 RON. Nu am cunoștință să fie angajat undeva acum, și nici nu a fost angajat în ultimii 6 ani de conviețuire. Sunt în pericol să-mi fie impusă datoria lui - eu fiind salariat în învățământ? Am avut o locuință proprietate comună - am cumpărat partea lui din respectiva locuință în august 2012, plătind o sultă - printr-un act de partaj voluntar. Este acum locuința mea în pericol? Poate firma de recuperări să se îndrepte asupra veniturilor mele / bunurilor mele mobile / imobile având în vedere că data creditului inițial este anterioară atât partajului cât și divorțului? În speranța că temerile mele sunt inutile, mulțumesc anticipat pentru răspuns!!!
Bună. Aș aprecia dacă m-ați putea sfătui în problema mea. Miercuri 13 ian. 2016 m-am răsturnat cu mașina într-un șanț de la periferia localității fără să lovesc pe nimeni sau să creez alte daune decât avarierea mașinii mele. Nici eu nu am fost vătămată fizic în vreun fel. Eram în viteza 3 dar mergeam cu 40 la oră, am luat o curbă pe stânga și mașina a început să joace pe șosea din cauza poleiului, simțeam cum spatele vrea să vină în față. Am încercat să redresez, am „dansat” efectiv cu mașina pe șosea - din fericire nu venea nimeni din sens opus - dar m-am panicat atunci când nu am reușit să mă redresez și am frânat - deși știam că nu e voie. Atunci roțile s-au blocat (nu am ABS), am alunecat efectiv ca o sanie până la marginea șoselei, mașina s-a răsturnat pe o parte, alunecând în șanț și într-un final s-a răsturnat complet în cap. Nu a fost o izbitură, nu a fost nimic spectaculos, am alunecat efectiv în șanț și m-am răsturnat. Aveam centură, deci nu m-am lovit, nu m-am zdruncinat. Mașina era echipată cu cauciucuri de iarnă. Vezi articol ziar aici: [ link extern ] ?
Am platit sulta in valoare de 71.000 lei (in partajul din 2012 declarat opozabil creditorului prin actiunea pauliana din dec. 2014). Valoarea datoriei fostului sot era de 19 mii euro la care se adauga acum cheltuieli de executare 8600 lei. Valoarea imobilului scos la licitatie au stabili-to la 194.000 lei. Apartamentul era detinut in devalmasie. Nu s-a facut alt partaj. Nu am fost codebitor. Sotul a facut un contract de imprumut la avocat, semnat doar de el, in care garanta contractul cu bunurile mobile si imobile ale sale si ale sotiei lui. Eu nu am semnat nimic. In procesul de pauliana el a recunoscut ca eu nu aveam habar de imprumut. Dar am pierdut pauliana. Instanta a declarat ca eu nu am probat achitarea sultei cu martori, deci am prejudiciat creditorul. In urma actiunii pauliene ei au cerut executarea silita de 2 ori. prima data, pe fostul sot - in termeni generali - imediat dupa, a doua oara in aprilie 2015, pe fostul sot dar țintit pe apartament ul declarat proprietate comuna a sotilor. Pe rol mai am a doua contestatie (prima contestatie am pierdut si recursul, cu opinia separata a unui judecator - nu cunoastem inca motivarile) cu termene pe 17 nov, respectiv 17 dec (instanta s-a pronuntat separat pe motivele invocate - perimare, respectiv necesitatea partajului, plus ca la dosar ei au depus o incuviintare de executare silita pe valoarea de 1000 lei, nicidecum pe suma de 19.000 euro si ceream corectarea erorii daca a fost una!) Multumesc pentru interes si ajutor!
Mulțumesc mult pentru răspuns. Din păcate, sunt total dezamăgită de legile statului român - nu se pune în discuție dreptul meu la proprietate (jumătatea agonisită) sau fiica mea minoră care, împreună cu mine, va ieși în stradă pentru datoriile fostului soț. Nici măcar pensia alimentară de 200 lei / lună nu e obligat să o plătească. Să-i fac plângere penală nu e o soluție: Fiica mea va avea un tată pușcăriaș probabil - și eu nu pot să-i fac asta!
Bună. Am aflat total co-incidental că apartamentul meu se vinde la licitație publică pe 2 noiembrie. Și am aflat abia ieri. Pe acest apartament am avut un partaj cu fostul soț care a fost atacat într-o acțiune pauliană și am pierdut procesul în 2014. Am primit la adresa mea o somație pe numele fostului soț în decembrie 2014 care nu făcea referire la nimic în afara numelui său. Am contestat executarea. Am pierdut procesul și am făcut recurs. Am pierdut și acest recurs - cu opinia separată a unuia dintre judecători. Nu am primit încă motivarea judecătorilor, astfel că nu am cerut rejudecarea recursului - deși urma. Între timp, în aprilie 2015 am mai primit o somație, de data aceasta tot pe numele fostului dar era menționat și apartamentul. Am pierdut contestarea acestei a doua executări (pe motivul că speța sa mai judecat o dată) și am făcut recurs. Termenul noului recurs este 17 dec. În aceste condiții, am aflat total întâmplator, că apartamentul meu este scos la licitație publică în ÎNTREGIME. Nu trebuia să fiu de acord cu asta? Sau să știu? Eu nu am semnat nimic legat de vânzarea imobilului, nu am făcut nicio cerere. Și-a depășit executorul atribuțiile? Menționez că nu s-a făcut niciun alt partaj între mine și fostul soț. Mi s-a spus că partajul inițial este valabil în fața tuturor dar opozabil față de creditorul fostului pentru datoria neplătită. Datoria a fost notată în CF de vreo câteva luni. Cum să procedez? Cum pot să-mi protejez jumătatea mea de apartament - pe care nu vreau să o vând! Mulțumesc pentru timpul acordat!