avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita apartament pentru datoria fostului sot
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita apartament pentru datoria fostului sot

Bună. Am aflat total co-incidental că apartamentul meu se vinde la licitație publică pe 2 noiembrie. Și am aflat abia ieri. Pe acest apartament am avut un partaj cu fostul soț care a fost atacat într-o acțiune pauliană și am pierdut procesul în 2014. Am primit la adresa mea o somație pe numele fostului soț în decembrie 2014 care nu făcea referire la nimic în afara numelui său. Am contestat executarea. Am pierdut procesul și am făcut recurs. Am pierdut și acest recurs - cu opinia separată a unuia dintre judecători. Nu am primit încă motivarea judecătorilor, astfel că nu am cerut rejudecarea recursului - deși urma. Între timp, în aprilie 2015 am mai primit o somație, de data aceasta tot pe numele fostului dar era menționat și apartamentul. Am pierdut contestarea acestei a doua executări (pe motivul că speța sa mai judecat o dată) și am făcut recurs. Termenul noului recurs este 17 dec. În aceste condiții, am aflat total întâmplator, că apartamentul meu este scos la licitație publică în ÎNTREGIME. Nu trebuia să fiu de acord cu asta? Sau să știu? Eu nu am semnat nimic legat de vânzarea imobilului, nu am făcut nicio cerere. Și-a depășit executorul atribuțiile? Menționez că nu s-a făcut niciun alt partaj între mine și fostul soț. Mi s-a spus că partajul inițial este valabil în fața tuturor dar opozabil față de creditorul fostului pentru datoria neplătită. Datoria a fost notată în CF de vreo câteva luni. Cum să procedez? Cum pot să-mi protejez jumătatea mea de apartament - pe care nu vreau să o vând! Mulțumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
GabrielaSandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaSandru , utilizator 07:21, 27 Octombrie 2015
Nu aveti ce face, creditorii vand apartamentul si probabil veti primi jumatate din suma d-voastra. Incercati o contestatie la executare su suspendarea executarii, poate reusiti sa stopati o vreme executarea.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Din păcate, sunt total dezamăgită de legile statului român - nu se pune în discuție dreptul meu la proprietate (jumătatea agonisită) sau fiica mea minoră care, împreună cu mine, va ieși în stradă pentru datoriile fostului soț. Nici măcar pensia alimentară de 200 lei / lună nu e obligat să o plătească. Să-i fac plângere penală nu e o soluție: Fiica mea va avea un tată pușcăriaș probabil - și eu nu pot să-i fac asta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
GabrielaSandru, utilizator
Stati linistita ca nu face puscarie, cand se va simti amenintat va plati, deci daca stiti ca are venituri faceti-i linistita plangere penala ca asa aveti sanse sa primiti banutii. In momentul in care plateste nu mai este urmarit penal.

Executorul trebuie sa ceara partajul inainte de executare deci nu poate executa direct imobilul fara partaj.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Cris1971, utilizator
Mai multe detalii va rugam...
Ati fost obligata sa platiti sulta? Care este valoarea datoriei si a imobilului? Aveti cote determinate sau era detinut in devalmasie? Ati fost codebitor in contractele de imprumut?

Puteti sa redactati si solutiile instantelor pentru a ne lamuri si pt a va da un raspuns cat mai complet.
Am platit sulta in valoare de 71.000 lei (in partajul din 2012 declarat opozabil creditorului prin actiunea pauliana din dec. 2014). Valoarea datoriei fostului sot era de 19 mii euro la care se adauga acum cheltuieli de executare 8600 lei. Valoarea imobilului scos la licitatie au stabili-to la 194.000 lei. Apartamentul era detinut in devalmasie. Nu s-a facut alt partaj. Nu am fost codebitor. Sotul a facut un contract de imprumut la avocat, semnat doar de el, in care garanta contractul cu bunurile mobile si imobile ale sale si ale sotiei lui. Eu nu am semnat nimic. In procesul de pauliana el a recunoscut ca eu nu aveam habar de imprumut. Dar am pierdut pauliana. Instanta a declarat ca eu nu am probat achitarea sultei cu martori, deci am prejudiciat creditorul. In urma actiunii pauliene ei au cerut executarea silita de 2 ori. prima data, pe fostul sot - in termeni generali - imediat dupa, a doua oara in aprilie 2015, pe fostul sot dar țintit pe apartament ul declarat proprietate comuna a sotilor. Pe rol mai am a doua contestatie (prima contestatie am pierdut si recursul, cu opinia separata a unui judecator - nu cunoastem inca motivarile) cu termene pe 17 nov, respectiv 17 dec (instanta s-a pronuntat separat pe motivele invocate - perimare, respectiv necesitatea partajului, plus ca la dosar ei au depus o incuviintare de executare silita pe valoarea de 1000 lei, nicidecum pe suma de 19.000 euro si ceream corectarea erorii daca a fost una!) Multumesc pentru interes si ajutor!
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2015
GabrielaSandru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Executare silita vas55 vas55 Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei ,devenind unic proprietar. ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare DEVERTM DEVERTM Buna ziua, As dori sa stiu ce as mai putea face in urmatorul caz: In urma cu 4 zile am primit notificarea din partea executorului judecatoresc de ... (vezi toată discuția)