Buna,
am luat o amenda pentru pedalat pe timp de noapte. (eram pe drum de bicicleta)
Am primit 6 puncte = 630 lei - Asta cu toate ca aveam banda reflectorizanta la picior, faruri , ochi de pisica , si element luminos intermitent pe rucsac.
Motivul invocat a fost acela ca "nu a purtat imbracaminte cu elemente fluorescent reflectorizante" , mai exact mi s-a spus ca trebuia sa am vesta reflectorizanta.
Mi-a facut o poza din fata, cu mobilul, pe care nu a vrut sa mi-o arate (nustiu daca a intrat si piciorul pe care aveam banda reflectorizanta lata de 6-8 cm)
S-a purtat foarte urat cu mine Agentul, s-a prezentat si legitimat deabea cand am intrebat eu cine este .
Toate bune si frumoase, a notat la cererea mea ca am element reflectorizant pe picior si element luminos intermitent pe rucsac.(din pacate nu a scris cuvant cu cuvant)
Doresc sa contest aceasta amenda, am observat urmatoarele pe Procesul Verbal intocmit de catre agentul constatator:
- Nu este trecut Gradul Agentului, decat Numele.
-Locul meu de munca, ocupatia , fiul(fica lui) nu sunt completate
-Dealtfel , Locul (Str./P-ta) nu sunt mentionate in campul aferent
- Chiar si in campul "a savarsit urmatoarele" nu este specificat locul exact ci doar Str. Coposu si localitatea. X-(
Credeti ca am un temei pentru a cere anularea acestei amenzi?
Cum ar trebuii sa procedez daca imi refuza Managementul CM fara viza de la medicina muncii , spunand ca trebuie sa il vizez conform ROI ? Mie imi pare a fi un abuz. Sunt deacord sa respect ROI , insa nu in timpul meu liber. Nu pentru un CM care este valid prin lege si fara viza de la medicina muncii. Am expus managementului "De asemenea, angajatorul nu poate conditiona acordarea acestor indemnizatii de avizul medicului de medicina muncii." . Mi-au raspuns ca se poate pentru ca am semnat ROI. Pot fi concediat pentru ca nu accept sa ma deplasez in timpul meu liber in interesul personal al angajatorului pentru a viza CM la Medicina muncii? Multumesc frumos si pentru primul raspuns.
Inteleg ca trebuie vizat, nu inteleg insa cum pot fi eu obligat infara serviciului sa ma deplasez pana in celalalt capat de oras pentru a aduce Documentul CM vizat de Medicina muncii.
Buna ,
urmatoarea situatie :
De cate ori beneficiez de concdiu medical sunt obligat prin Regulamentul interior al Angajatorului sa vizez adeverinta de la Medicul de familie si la Medicina Muncii (Medicina Muncii se afla in cealalta parte de oras.)
-Nu inteleg cum pot fi obligat sa fac acest lucru in timpul meu personal(nu in timpul serviciului ) , chiar daca este stipulat in regulamentul interior.
Chiar este acceptarea singurul lucru care poate fi facut in acest caz?:((