avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Dr.ing. Nicolae-Dorel Constantinescu

Activitate Dr.ing. Nicolae-Dorel Constantinescu

Răspuns la discuția Proba mesaje facebook - Datorie
Dupa parerea mea, in masura in care i se demonstreaza autenticitatea, printr-o expertiza tehnica judiciara, inregistrarea de pe facebook este la fel de buna ca orice alta inregistrare.
Nu sunt jurist, ci expert tehnic judiciar in specialitati ingineresti (informatica, calculatoare, telecomunicatii) si nu va pot spune la acest moment in ce masura va sprijina cadrul legislativ din Romania in neintelegerea relatata. Puteti avea in acest sens o discutie cu un avocat, trebuie studiat contractul si anexele, iar daca ulterior ajungeti la concluzia ca exista cale de izbanda, puteti initia un demers juridic in care sa aduceti ca proba si expertiza tehnica judiciara informatica a aplicatiei (pe care va sfatuiesc sa o pastrati, sa-i faceti eventual o copie de rezerva in versiunea actuala care v-a cauzat probleme).
Din pacate cazul dumneavoastra este destul de des intalnit. De obicei, daca este prima "abatere", ca sa-i spunem asa, sau mai exact prima neintelegere de acest fel cu operatorul, acesta renunta la pretentiile materiale si se rezolva amiabil. Ati mai avut astfel de neintelegeri? Sa inteleg ca ati formulat catre operator o solicitare in care sa relatati exact intamplarea si acesta continua sa va solicite plata?
Răspuns la discuția Control licente software
Sunt 2 conditii ca agreementul de volume licensing incheiat de firma mama sa functioneze si in ceea ce va priveste pe dumneavoastra:

1) cel putin 50% din afiliere sa reprezinte participatia firmei in cauza;
2) sa se includa in agreementul de volume licensing, in sectiunea de afiliati, teritoriul sau cel mai bine exact entitatea la care se refera licentierea pentru upgrade, aplicatii, servere sau alte produce informatice.

Trebuie de asemenea sa detineti o copie din agreement.

Controalele se efectueaza de catre B.S.A., cu sprijinul Politiei.

O.R.D.A este organul de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Guvernului, cu personalitate juridică, fiind autoritate unică de reglementare, evidenţa prin registre nationale, supraveghere, autorizare, arbitraj şi constatare tehnico-ştiintifică în domeniul drepturilor de autor şi al drepturilor conexe. O.R.D.A. funcţionează în temeiul Legii nr. 8/1996, cu modificările si completările ulterioare şi a Hotărârii de guvern nr. 401/2006.
Răspuns la discuția Control licente software
Buna ziua,

In Romania Legea 8/1996 cu modificarile si completarile ulterioare reglementeaza dreptul de autor si drepturile conexe, Art. 72-81 referindu-se strict la programele pentru calculator.

Problema dvs. ipotetica este una speciala, atentie insa la ce va referiti prin licente de volum. Conform site-ului Microsoft:

O părere greșită, larg răspândită, este aceea că, dacă ești client Microsoft, deținătorul unor licențe de volum, poți utiliza această licență pentru a instala versiunea inițială integrală de Windows pe noul tău PC. Este important să înțelegeți că acordurile privind licențierea de volum oferă numai upgrade-uri pentru Windows – nu licențe pentru versiunile complete de Windows – de aceea trebuie mai întâi să obțineți licența Windows, cea mai facilă și avantajoasă modalitate fiind la achiziționarea noului computer – sau prin intermediul vânzării cu amănuntul, așa cum am descris mai sus. De asemenea, nu se pot folosi kit-urile de volum pentru a instala o licență Windows completă pe noul dvs. PC. Este important de știut că acordurile de licențiere de volum oferă numai actualizări ale sistmului de operare Microsoft Windows, nu licențe Windows integrale. Achiziționarea licențelor Windows printr-un program de Licențiere de Volum Microsoft presupune existența licențelor într-o versiune anterioară, achiziționate împreună cu sistemul de calcul (OEM) sau printr-un canal de distribuție cu amănuntul așa cum este descris mai sus.


In concluzie, cel putin in cazul sistemului de operare Windows, nu se poate sa aveti instalate licente de volum pe calculatoare noi cumparate fara licenta initiala.

Clarificati-va problema si acordati-i atentia cuvenita.