avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate mirela1983

Activitate mirela1983

Răspuns la discuția deducere personala
Da, beneficiati la locul de munca la care aveti functia de baza!
Răspuns la discuția deducere personala
Buna seara,

Deducerea personala se acorda doar pentru veniturile din salarii la locul de munca unde se afla functia de baza. Pentru persoanele care au salarii brute mai mari de 3000 lei nu se acorda deducere. Nu puteti beneficia de deducere la ambele joburi ci doar la functia de baza!

O seara placuta!
Buna seara,
Am primit ordonanta de clasare a dosarului penal fara nici o masura colaterala dupa 6 luni de la data accidentului auto soldat cu victime. Victimele nu au depus plangerei deoarece nu au necesitat zile de ingrijiri medicale. Va rog sa ma ajutati, doresc sa stiu daca se aplica prevederile OG 2/2001 art 13, respectiv au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptei? Mi se mai poate retine permisul cf Ordonantei 195/2012 art 103 alin c sau fapta s-a prescris? Multumesc anticipat
Multumesc pentru raspuns. Este deschis un dosar penal pentru acest accident, politistul considerand ca singura vinovata sunt eu. Nu stiu de existenta vreunui proces verbal de contraventie, eu am doar procesul verbal de constatare a accidentului in care nu apare faptul ca unul dintre soferi are ITP expirat.Este normal sa se omita acest lucru? Avand in vedere ca este accident cu victime nu se face expertiza, poate cel cu ITP-ul expirat nu avea directie? Mentionez ca eu nu am fost implicata fizic in ciocnirea celor 2, masina mea nu are nici o zgarietura dar am fost considerata autorul moral al accidentului ( pentru ca cei doi vor sa-si repare masinile pe RCA-ul meu). Multumesc!
Buna ziua,
Am fost implicata intr-un accident, respectiv: am efectuat un viraj la stanga pe un drum secundar,iar in spatele meu, pe drumul principal doua masini s-au acrosat frontal in dreptul farului stanga si aripa stanga. Am oprit masina pe partea dreapta(masina era la 14 m de drumul principal) si din omenie(prostie!!!!) am mers sa vad ce se intampla si sa acord primul ajutor, eu si prietena mea. Am sunat la 112 deoarece 3 pasageri acuzau dureri de cap. A venit politia si ne-a transportat pe mine si pe ceilalti doi conducatori auto la recoltarea probelor biologice, etilotestul fiind 0 la toti trei. Am vorbit cu cei 2 conducatori auto care mi-au multumit ca am oprit si mi-au spus ca nu am nici o vina in acest accident. Pe scurt: cei 2 au declarat apoi la politie ca eu le-am "taiat'' calea si ca eu sunt singura vinovata de producerea accidentului si autorul moral al accidentului.Am solicitat expertiza tehnica, dar a fost refuzata. Acum am luat o copie dupa procesul verbal de constatare de la fata locului si am observat ca nu este trecut faptul ca unul dintre conducatorii auto avea ITP-ul expirat? Cat conteaza acest lucru? Este normal ca doar mie sa-mi retina permisul auto? Cum sa procedez in continuare, este deschis un dosar penal? Multumesc anticipat pt. raspunsuri