avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere personala

Buna seara ,

Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.
Am 2 contracte individuale de munca , unul cu salariu brut 1400 de ron respectiv unul cu salariul 2800 ron.Daca imi declar ca functie de baza primul loc de munca voi beneficia de deducerea personala la acesta ?Sau faptul ca mai am un salariu ma va face sa nu pot beneficia de respectiva deducere.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
AlexPop24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 8 Aprilie 2016
Buna seara,

Deducerea personala se acorda doar pentru veniturile din salarii la locul de munca unde se afla functia de baza. Pentru persoanele care au salarii brute mai mari de 3000 lei nu se acorda deducere. Nu puteti beneficia de deducere la ambele joburi ci doar la functia de baza!

O seara placuta!
Multumesc pentru raspuns .Deci pot sa beneficiez la un loc de munca de deducere , cel pe care l-am declarat functie de baza?Asta era problema , ma gandeam ca nu pot beneficia pentru ca insumate veniturile mele depasesc 3000 de lei.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
AlexPop24, utilizator
Da, beneficiati la locul de munca la care aveti functia de baza!
Deducerea personala se acorda pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, indiferent daca mai aveti sau nu alte c.i.m. incheiate.

Deducerea personala se acorda în funcţie de venitul brut lunar din salarii realizat la funcţia de bază (maxim 3000 lei brut) , şi este stabilita în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinerea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala in cazul mai multor joburi bw_vision bw_vision Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum sa fac: Momentan sunt in CCC. Incepand cu 1 oct ma voi angaja la alt angajator (angajator B) decat cel de ... (vezi toată discuția)
Deducere personala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata. (vezi toată discuția)
Deducere personala 2 contracte la acelasi angajator IldikoB IldikoB Buna ziua, salariat cu 2 contracte la acelasi angajator ( 2 proiecte diferite) unde are functia de baza cu brut total pe cele 2 contracte peste 3000 dar ... (vezi toată discuția)