Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.
Am 2 contracte individuale de munca , unul cu salariu brut 1400 de ron respectiv unul cu salariul 2800 ron.Daca imi declar ca functie de baza primul loc de munca voi beneficia de deducerea personala la acesta ?Sau faptul ca mai am un salariu ma va face sa nu pot beneficia de respectiva deducere.
Deducerea personala se acorda doar pentru veniturile din salarii la locul de munca unde se afla functia de baza. Pentru persoanele care au salarii brute mai mari de 3000 lei nu se acorda deducere. Nu puteti beneficia de deducere la ambele joburi ci doar la functia de baza!
Multumesc pentru raspuns .Deci pot sa beneficiez la un loc de munca de deducere , cel pe care l-am declarat functie de baza?Asta era problema , ma gandeam ca nu pot beneficia pentru ca insumate veniturile mele depasesc 3000 de lei.
Deducerea personala se acorda pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, indiferent daca mai aveti sau nu alte c.i.m. incheiate.
Deducerea personala se acorda în funcţie de venitul brut lunar din salarii realizat la funcţia de bază (maxim 3000 lei brut) , şi este stabilita în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinerea salariatului.