avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate cetateandezamagit

Activitate cetateandezamagit

Răspuns la discuția Cenzor la Asoc. Proprietari ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Cenzor la Asoc. Proprietari ?
Nici poveste sa intocmeasca documentele contabile ale Asociatiei. Trebuie angajat un cenzor extern, care sa faca activitate conform legii asociatiilor de proprietari. Deoarece in cadrul Adunarii generale toti locatarii solicitati sa intre in comisia de cenzori, au refuzat.
Intrebare : Este conform legii asociatiilor, situatia in care cenzor poate fi o singura persoana care sa fie contabil autorizat, membru CECAR ? Va multumesc.
In caz ca nu se poate alege o comisie de cenzori, se poate angaja una persoana autorizata si anume "Contabil autorizat membru CECAR" care poate emite factura pentru serviciile prestate ? Subliniez ca este "Contabil autorizat" nu "Expert Contabil".
Va multumesc inclusiv pentru sfatul final.
Va multumesc.
Va multumesc
Aveti dreptate, neglijenta este a tuturor , inclusiv locatari. Se invoca mereu lipsa banilor. Este o realitate obiectiva si asta . Ne gandeam sa dezafectam ghenele, ca si cand nu ar exista , nemodificand nimic din constructie sau structura. Iar gunoiul sa fie dus cu punga , cum fac locatarii care stau in blocuri de 4 etaje, afara, in locuri amenajate cu imprejmuire de beton sau metalica. Nu stim insa daca legea permite sa se ia o asemenea hotarare in bloc, si cine poate amenaja acel loc si cu ce aprobari.
Va multumesc. Avem cartea tehnica. Unde putem gasi expert tehnic pentru asociatii de proprietari ?
Intr-o intrebare anterioara am aratat ca subsolul blocului este deschis cu luminatoare la fiecare scara, iar tubulatura ghenelor de pe fiecare scara se varsa in subsol adica chiar in burta blocului. Acest viciu , ca nu stiu cum sa-i spun, creeaza mereu probleme de igiena , de miros , cu daunatori de tot felul (sobolani, gandaci) , cu reparatiile tevilor, atunci can ploua , atunci cand ninge ,din cauza gunoiului canalul de evacuare care este vai de capul lui se infunda. Un cosmar ! Intrebare: se poate renunta la ghenele din interior si sa se construiasca ceva in exterior ca la bl. de 4 et.?Cine poate face asta, in ce conditii, cereri, aprobari, avize,etc? Unde cu cine, cum trebuie sa procedam Avem spatiu suficient langa bloc si intr-un capat si in celalat. Nu stiu daca este zvon dar este adevarat ca in cativa ani ghenele vor fi eliminate din toate blocurile in urma unor directive Europene ? Cu multumiri.
Blocul in care locuim este din 1964. Subsolul este deschis cu luminatoare la fiecare scara. In urma unei administrari "jalnice" si a indolentei noastre specifice " las'ca merge si asa" subsolul este intr-o stare jalnica. Mereu cu apa, plin de gropi, peretii laterali mancati sau pur si simplu daramati si pentru ca ghenele scarilor au caderea -evacuarea in subsol adica in burta blocului mirosul era insuportabil. La schimbarea Comitetului Ex. S-a scos gunoiul si namolul si s-a dezvaluit toata grozavia. Tot in ultima vreme cativa locatari care s-au mutat din bloc prin instrainare au lansat zvonul ca la primarie l-i s-a spus ca blocul o sa primeasca bulina rosie. Poate este minciuna, dar pe langa bloc au aparut niste gropi foarte adanci circulare cu diametre intre 20 cm si 40 cm al caror fund nu se vede avand aspect de galerie. Iar unii locatari se plang ca usile se inchid cu greutate. Inrebarea este : Care sunt pasii care trebuie urmati si care sunt institutiile abilitate pentru a se verifica starea tehnica a subsolului nostru, daca sunt afectate structuri de rezistenta si bineinteles ce trebuie sa se faca (reparatii, consolidari etc.) . Multi locatari nu vor sa se faca aceste demersuri pe motiv ca sunt foarte scumpe si " daca e sa mori ... aia e." . Sinistru ! Trebiue sa existe o cale si vrem sa stim care este aceea , indiferent de costurile materiale. De unde sa incepem si unde sa ne adresam ? Cu multumiri