avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate m-n-g

Activitate m-n-g

Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc, cu deosebit respect, pentru amabilitate!
Problema mea este legată de identificarea temeiului legal pe care să se sprijine această apreciere juridică, în afara HCL-ului.
Da. Doar că nu mai există niciun raport de muncă între A și salariații CREȘEI.
Bună ziua!
Instituția fără personalitate juridică CRESA este subordonata instituției A.
A trebuie să plătească salariaților CRESEI drepturi salariale eșalonate pe 5 ani, conform hotărârii judecătprești definitive, prima tranșă fiind plătită deja.
Zilele trecute, CREȘA și salariații acesteia au fost preluați de către angajatorul B, tot în sistemul bugetar.
În Hotărârea de Consiliu Local privind preluarea CREȘEI și a salariaților acesteia de către B se menționează, la unul dintre articole, faptul că noul angajator, B, va prelua toate drepturile și obligațiile CREȘEI.
ÎNTREBARE: Cine are obligația de a plăti, în continuare, acele tranșe către salariații CREȘEI? Tot fostul angajator, A, sau noul angajator, B, care a preluat instituția CREȘEI cu tot cu salariații acesteia?
Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Solicitare copie a sesizarii
Bună ziua! Vă mulțumesc, respectuos, pentru răspuns! În ce privește interesul superior al copilului, care primează în orice situație, prevăzut de Legea nr 272/2004, au fost efectuate verificări, informațiile din cuprinsul sesizării fiind confirmate de către parintele acestuia, dar problema ridicată , în speța de față, o reprezintă legalitatea oferirii copiei sesizării, la solicitarea directorului școlii, acesta având calitatea de angajator, atât pentru „anonimii” sesizării, cât și pentru părintele copilului.
Mulțumiri!
Un grup de salariați ai unei instituții de învățământ au sesizat Direcția de Asistență Socială cu privire la comportamentul abuziv al unui coleg de-al lor asupra propriului copil.
SESIZAREA E ANONIMĂ, FĂRĂ ANTETUL ȘCOLII, FĂRĂ NUMELE AUTORILOR SESIZĂRII, FĂRĂ SEMNĂTURI ȘI FĂRĂ ȘTAMPILĂ, dar este întocmită în numele unor salariati ai scolii respective, la care lucrează autorii acesteia și parintele copilului.
Singurele date personale menționate în cuprinsul ei sunt cele ale copilului și ale părintelui acestuia.
Pentru a identifica autorii sesizării, directorul școlii a solicitat, oficial, prin adresă, Direcției de Asistență Socială, o copie a sesizării. Este legal ca Direcția să ofere această copie?
Vă rog, un răspuns argumentat cu temeiuri legale! Mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc pentru răspuns! Cunosc legislația, tocmai din acest motiv am întrebat, poate cunoaște cineva altă ”portiță” legală, de exemplu, o declarație notarială care să înlocuiască dovada depozitării autoturismului.
Bună ziua!
Mi-a luat foc mașina la o distanță de 400 km de casă și am lasat-o unei persoane din localitate, fără a avea un document în acest sens. Mașina a ars în proporție de 90% și nu avea rost să cheltuiesc până la 1000 lei pentru a o aduce pe platformă în localitatea de domiciliu. Numerele și actele au rămas la mine, iar acolo doar carcasa mașinii. Nu mai știu nimic de mașină și nici de persoana căreia i-am lăsat-o
La poliție mi-a respins dosarul de radiere din circulație pentru faptul că nu am dovada depozitării ei., motiv pentru care plătesc în continuare taxa auto., anual.
Problema nu o reprezintă această plată a taxei, ci faptul că nu o pot radia din circulație,
Vă rog, oferiți-mi o soluție viabilă, care să fie luată în considerare la ghișeul de radieri auto, în locul acelei dovezi a depozitării mașinii!
Vă mulțumesc anticipat!
Prin HCL. Pana in 2019, ambele institutii erau subordonate Consiliului Local, avand fiecare personalitate juridica. Dupa HCL, B a ramas fara personalitate juridica, devenind subordonata lui A.
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Institutia A a preluat in subordine, prin HCL, institutia B, aceasta ramanand fara personalitate juridica..
Cand institutia B avea personalitate juridica, directorul acesteia a sistat sporurile angajatilor, fara o decizie interna sau o baza legala, in decembrie 2016..
Directorul lui B a sistat sporurile in decembrie 2016, procesul a inceput in 2017, iar A a preluat pe B abia in 2019, cand instanta de fond se pronuntase deja in favoarea salariatilor.
In prezent, salariatii lui B au castigat procesul impotriva conducerii, insa instanta a obligat pe A sa plateasca retroactiv aceste sporuri + dobanzi, desi A nu avea nicio legatura cu B in acea perioada a sistarii sporurilor.
Dupa ce a preluat pe B, A primise deja sentinta, a declarat apel, in favoarea conducerii lui B, dar a pierdut.
INTREBARE:
Cum poate, prin ce procedura legala, A sa se indrepte impotriva directorului lui B, pentru pierderea acestei sume de bani, deoarece A nu are legatura cu fapta lui B si nici cu procesul? Imputare directa, a sumei pierdute in proces, directorului lui B sau actiune in instanta, desi conducatorul lui B este salariat al lui A, dupa preluarea din 2019? Va rog sa-mi indicati cateva temeiuri legale!
Va multumesc!