avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate lilianazam

Activitate lilianazam

Răspuns la discuția Castig ii
cu plăcere. Nu fiți așa pesimist. De obicei, începutul unei activități (care poate dura câteva luni bune) presupune mai multe cheltuieli, iar în timp, pe măsură ce căpătăm experiență mai facem schimbări în bine. Mult succes!
Răspuns la discuția Castig ii
Păi...nu prea aveți profit. Să separăm puțin lucrurile:
1. Mai întâi ne referim la stoc. Ați început cu un stoc inițial de 24000, ați avut intrări de 45000 și vanzari de 49000, adica: 24000+45000-49000=20000 lei (aceasta este valoarea stocului finala, nu stiu cum v-a dat 21000).
2. Apoi privim lucrurile dpdv al veniturilor si cheltuielilor, astfel: venituri 49000 (vanzarile), cheltuieli: 24000 (cheltuieli cu stocul initial) + 45000 (cheltuieli cu intrari de stocuri) + 7100 (alte cheltuieli) = 76100 lei. Deci 49000 (venituri) - 76100 (cheltuieli) = - 27100 lei (pierdere).

Deci dvs ati vandut de 49000 de lei, dar banii castigati i-ati cheltuit prin cumpararea de marfa si prin cei 7100 lei (alte cheltuieli), de aceea nu v-ati ales cu nimic din ce ati vandut. Pe masura ce veti vinde mai mult si veti diminua cheltuielile veti avea si profit :)
Cand spune „bunurile personale” se refera la felul in care au fost dobandite bunurile de persoana fizica de la care le achizitionati pe baza de borderou de achizitie. Astfel, daca vanzatorul-persoana fizica le-a avut cumparate ca persoana fizica sau le-a facut personal pentru sine insusi atunci ele nu se constituie in venituri impozabile cand vi le vinde dvs. Dar daca acele bunuri le-ar fi cumparat ca Persoana Fizica Autorizata (de exemplu), deci nu ar fi facut parte din patrimoniul personal al persoanei fizice, atunci acelea se constituie in venituri impozabile si trebuie retinut impozit, sanatate pentru ele.
Pentru ca in cazul dvs este clar ca este vorba de bunuri exclusiv personale ale persoanei fizice care vi le vinde dvs , atunci aceste bunuri nu se mai impoziteaza, nu mai trebuie sa se retinta sanatate pentru ele. Cam despre asta este vorba :)
Cu placere :)
Răspuns la discuția Activitate pe srl-d
Ar fi o idee sa procedati ca la anticariate: sa le cumparati pe firma dvs de la persoana fizica (in cazul de fata dvs) printr-un Borderou de achizitii. Se gasesc modele pe net. Cand spun ca le cumparati inseamna ca trebuie sa le faceti un pret de intrare (de achizitie) urmand apoi sa le vindeti prin firma cu cat vreti. Alta idee nu imi vine acum. Dar cert este ca nu puteti pur si simplu transfera niste bunuri de pe persoana fizica pe juridica fara acte. Poate mai vine cineva cu vreo sugestie mai documentata. Succes!
Răspuns la discuția Aport numerar la I.I.
Cu placere. Succes!
Cu placere. Buna intrebare! Cele 15 zile sunt de la data inceperii activitatii (NU de la data obinerii certificatului de la ONRC, cum multi gresit cred). Deci NU sunteti obligat sa incepeti activitatea imediat ce ati obtinut actele de la ONRC. Se intampla ca chiar persoana de la ghiseu de la administratie sa va indrume sa scrieti ca data inceperii este data eliberarii certificatului (daca aveti nerabdarea sa mergeti imediat dupa ONRC), dar este gresit. Poate dvs incepeti la o luna dupa. Si din momentul in care ati inceput, adica dovediti cu acte, adica eliberati factura sau bon fiscal (eu as recomanda sa fiti mai drastic si chiar si un contract daca l-ati semnat dar nu ati taiat factura sa considerati ca ati inceput odata cu data contractului) se considera ca ati inceput. De atunci aveti la dispozitie 15 zile in care sa mergeti si sa depuneti 220.
Răspuns la discuția Aport numerar la I.I.
Prin „am reinvestit profitul” intelegeti de fapt ca nu ati retras acei bani (profitul) ci i-ati folosit in continuare pentru activitatea firmei? Daca asa este atunci nu vad problema: nimeni nu va obliga sa nu refolositi surplusul/adaosul/profitul pentru a va dezvolta afacerea. La fel, spre deosebire de srl-uri, nimeni nu va retine sa nu va retrageti acele sume pentru cheltuielile proprii.
Aportul de numerar se foloseste DOAR atunci cand NU aveti bani suficienti pentru a plati ceva, pentru a achizitiona ceva, pe principiul ca „de unde platesti daca nu ai bani in firma (in intreprindere)”? Si atunci, legiuitorul a permis acest aport de numerar (adica depunere de bani de catre titular) in firma pentru a putea plati ce e de platit din „ceva” (aport de numerar) si nu din „nimic” sau din „minus”. E ca la srl-uri, unde orice asociat poate sa isi crediteze firma pentru ca acolo chiar nu exista notiunea de minus de casa! Daca dvs aveti ceva bani stransi din vanzari (profit) este evident ca aveti bani pentru plati, alte investitii, dar chiar si asa nu va opreste nimeni sa mai adaugati prin aport si alte sume, insa nu vad de ce. Faceti aport de numerar cand nu aveti bani pentru plati.
DA, transportul este deductibil ca cheltuiala pentru ca este in folosul desfasurarii activitatii, ajuta la obtinerea de venituri (este clar ca nu puteti intra in posesia marfii aceleia fara ajutorul celor de la curier, adica fara sa platiti transport). Doar cheltuielile in folos personal (sampon, haine, mancare etc) nu sunt deductibile, dar ........ daca ma gandesc bine, chiar si acelea pot fi „bagate” pe firma, insa.........pe cheltuieli nedeductibile, adica nu vor scadea baza de impozitare (caz in care s-ar suparat Statul). Pentru mai multe informatii despre ce puteti deduce pe firma cititi cu maxima atentie articolul 48 (chiar si normele, foarte utile) din codul fiscal pe care il gasiti actualizat aici: [ link extern ]
Răspuns la discuția Aport numerar la I.I.
E mai simplu decat pare: va recuperati banii din cadrul intreprinderii doar daca doriti si daca intreprinderea are lichiditati, adica ati facut ceva incasari. Dar nu uitati si de faptul ca oricum la intreprindere nu este ca la srl, ci puteti sa retrageti banii castigati oricand doriti, fie numerar, fie din banca. Retragere de numerar (respectiv restituirea aportului) se face prin dispozitie de plata.
Răspuns la discuția Aport numerar la I.I.
Deci aportul de numerar il inregistrati in registrul de incasari si plati pe baza unei dispozitii de incasare.
Aportul de numerar NU se considera venit (dealtfel il si puteti restitui depunatorului, adica...dvs.).

Mult succes!