avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate student11

Activitate student11

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiu comercial este o destinatie alta decat cea de locuinta.

In lege scrie ca acordul proprietarilor invecinati este necesar la schimbarea destinatiei locuintelor
dar si la
schimbarea destinatiei spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta .

dar si spatiul comercial este o destinatie alta decat cea de locuinta iar atunci rezulta ca acordul proprietarilor vecini este necesar si la schimbarea destinatiei dintr-un spatiu comercial in altul .
Buna ziua ,
Ce stiti despre
necesitatea acordului vecinilor direct afectati
la schimbarea tipului de activitate comerciala
de la parterul blocului ?

In urma cu cativa ani am citit aici pe site
ca la ONRC exista o obisnuinta
care nu are o baza legala
de a nu considera necesar acordul vecinilor direct afectati
la schimbarea tipului de activitate comerciala
in spatiile de la parterul blocului.de locuinte.
Ati intampinat situatii legate de aceste aspecte ?

Au locatarii dreptul de a examina actele de infiintare ale unui magazin ?
Dar raspunsul de la Registrul Comertului constand in enuntul ""Pentru sediile sociale sau secundare situate în blocuri de locuințe/condominii, în spații care au avut din construcție destinație de spațiu comercial sau la care destinația a fost deja schimbată și înregistrată astfel la organul fiscal sau în cartea funciară, nu este necesară obținerea și depunerea acordului asociației și vecinilor direcți."" are o baza legala sau este o obisnuinta a institutiei ?
Stimate domn Popa Gheorghe daca numai in situatia in care se pastreaza destinatia din proiectul initial nu este necesar avizul asociatiei de locatari iar avizul asociatiei de locatari se emite de conducerea asociatiei de locatari doar cu acordul tuturor vecinilor direct afectati pe orizontala si verticala cu spatiul comercial initial asta inseamna ca sute de magazine supermarket parter bloc ce au inlocuit magazine de mobila , croitorii , marochinarii . mercerii , parfumerii comuniste functioneaza ilegal chiar de zeci de ani fiindca au luat acordul doar de la conducerea asociatiilor de locatari adica presedinti administratori etc fara acordul tuturor vecinilor direct afectati. Nu vi se pare admisibil ca cineva si-ar fi dat seama pana in prezent de aceasta situatie de ilegalitate la infiintare a atator magazine din toata tara ?
Aveti dreptate am uitat sa scriu intrebarea.
Ce pot face pentru a determina presedintele sa realizeze curatarea intregii conducte de scurgere pe partea gasonierelor pentru a evita alte inundatii ?







Intr-un bloc vechi de aproximativ 70 de ani au loc periodic infiltrari de apa menajera in tavan si pereti pe partea garsonierelor.
In urma cu 8 ani proprietarii de pe partea apartamentelor au inlocuit conductele de alimentare dar si coloana de scurgere.
Garsonierele au inlocuit-o doar pe cea de alimentare cu apa fiindca
proprietarul garsonierei de la etajul 4 (ultimul etaj) s-a opus inlocuirii coloanei de scurgere.
La cateva luni de la acest refuz garsoniera de la etajul 1 a fost inundata prin acumularea apei menajere pe toata suprafata tavanului camerei si al baii, partial al bucatariei si holului.
Cauza constatata de o firma de instalatii a fost blocarea coloanei de scurgere a baii in zona dintre tavanul garsonierei de la etajul 1 si podeaua garsonierei de la etajul doi.
Apa acumulata in tavan s-a infiltrat in peretii pana la nivelul intrerupatoarelor
iar dupa o luna peretii erau inca umezi. A fost necesara renovarea completa.
Pana in prezent au fost inundate si garsonierele de la parter, et2 si et3 de mai mai putin cea de la etajul 4 fiind ultimul.
Acum garsoniera de la parter este inundata, instalatorul blocului a curatat coloana de scurgere dintre et 1 si parter iar apa a incetat sa se mai infiltreze.

Proprietarul de la garsonierea et 4 este si presedinte din 2013 insa amana ori refuza sa previna alte inundatii prin curatarea intregii coloane de scurgere fata de a carei inlocuire s-a opus in trecut si se opune si in prezent pentru motivul ca este necesara spargerea gresiei in baie pentru inlocuirea sifonului.
Acelasi presedinte nu doreste sa comunice proprietarilor masurile de prevenire ale unor noi inundatii si sustine ca daunele provocate trebuie rezolvate strict intre proprietarii invecinati implicati in fiecare inundatie separat si ca presedintele comitetul si asociatia nu au raspundere fata de infundarea conductei comune.



Exista o asociatie, un comitet executiv si un presedinte insa intr-o notificare (cu alt subiect ) depusa la cutiile postale se face referire la asociatie fara a specifica tipul. Voi afla insa fiindca are o importanta destul de mare din cate inteleg.
Un bloc cu 4 etaje construit in urma cu aproximativ 70 de ani este lipit de o vila iar tencuiala blocului corespunzatoare unei inaltimi de 2 etaje si o latime de aproximativ 1.5 metrii s-a prabusit inclusiv pe proprietatea alaturata in apropierea scarii de acces in vila.
In situatia in care o parte din proprietarii blocului ar decide refuzul sau amanarea efectuarii reparatiei exista vreo responsabilitate pe care acestia o poarta in eventualitatea producerii unor daune asupra proprietatii vecine sau a persoanelor in urma prabusirii tencuielii din aceeasi zona insa la etajele superioare ?