avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela_Stirbu

Activitate Mirela_Stirbu

Exista firme sau Cabinete autorizate unde ma pot duce sa identific niște amprente aflate pe un plic? Contra cost evident.
Dupa 1989, tatal meu a primit impreuna cu fratele lui pamantul pe care il detineau bunicii, decedati in anii 1980. Titlul de proprietate este comun pentru cei 2 frati, ca mostenitori ai bunicului.
Fratele tatalui meu a decedat acum 8 ani. Cat a trait , tata nu a putut sa il convinga sa clarifice situatia terenurilor din titlul primit, dar ambii frati au beneficiat de venituri in urma predarii terenurilor catre o asociatie agricola. Impozitul pe teren l-au platit la ANAF separat.
Unchiul meu are 4 copii, din doua casatorii diferite. Acestia nu au facut succesiunea dupa decesul unchiului meu.
Tata doreste sa clarifice situatia cotei parti din terenurile detinute, dar nu isi poate convinge nepotii sa demareze aceasta actiune.
Ce poate face in aceste conditii? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga pentru a putea clarifica situatia?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o clarificare in urmatoarea problema. Sunt proprietara unei garsoniere intr-o vila situata in localitatea Paraul Rece, Predeal. In aceasta vila suntem 12 proprietari si ne lovim acum de urmatoarele.
Vila a fost data in folosinta in anul 2006. De atunci si pana in luna iulie 2015 nu am fost constituiti intr-o asociatie de proprietari proprie, fiind afiliati vilei vecine. S-a ajuns la concluzia ca trebuie sa ne infiintam propria asociatie, cu cont bancar propriu. La sfarsitul lunii iunie 2015, 3 coproprietari aveau restante semnificative si o parte din ceilalti 9 proprietari am platit sume in plus pentru a putea dispune de utilitati. In luna august, practic imediat dupa infiintare, unul din restantieri a platit suma de 500 lei, in conditiile in care, cheltuielile aferente intretinerii lunii iulie erau de 94 lei. Situatia s-a repetat in luna octombrie cand un alt restantier a platit o suma mai mare decat intretinerea aferenta perioadei iulie-septembrie 2015. Presedintele ascociatiei nu este de acord cu stingerea datoriilor din perioada 2013-2014 a acestor 2 proprietari. Dar repet, vila a functionat si inainte de constituirea asociatiei, s-au platit cheltuieli si s-a ramas cu datorii si creante de la vechea situatie a vilei.
Intrebarea mea este cum plecam la drum cu contabilitatea asociatie? Putem evidentia in situatia de inceput datoriile si creantele vechi? Putem stinge din banii incasati in contul asociatiei restantele vechi cu care practic Asociatia a pornit la drum?