avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz dezbatere succesiune

Dupa 1989, tatal meu a primit impreuna cu fratele lui pamantul pe care il detineau bunicii, decedati in anii 1980. Titlul de proprietate este comun pentru cei 2 frati, ca mostenitori ai bunicului.
Fratele tatalui meu a decedat acum 8 ani. Cat a trait , tata nu a putut sa il convinga sa clarifice situatia terenurilor din titlul primit, dar ambii frati au beneficiat de venituri in urma predarii terenurilor catre o asociatie agricola. Impozitul pe teren l-au platit la ANAF separat.
Unchiul meu are 4 copii, din doua casatorii diferite. Acestia nu au facut succesiunea dupa decesul unchiului meu.
Tata doreste sa clarifice situatia cotei parti din terenurile detinute, dar nu isi poate convinge nepotii sa demareze aceasta actiune.
Ce poate face in aceste conditii? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga pentru a putea clarifica situatia?
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Mirela_Stirbu, utilizator
Contactat un avocat si actiune in instanta singura varianta posibila,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o intrebare. msbml msbml Buna ziua. Am si eu o intrebare.Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit niste parcele de pamant de la bunicul care au fost impartite intre cei doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune la care nu vor sa participe toti mostenitorii casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti ce se poae face in urmatorea situatie. Bunicii din partea tatalui au decedat,ultimul acum 10 ani. Bunicii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări? Rebe2018 Rebe2018 Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu ... (vezi toată discuția)