avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate Xulescu01

Activitate Xulescu01

Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

Din cate am vazut, in conformitate cu dispoziţiile art. 361 alin. 1 lit. a C. proc. pen., nu pot fi atacate cu apel sentinţele pronunţate de judecătorie în cauze privind infracţiuni prevăzute în art. 279 alin. 2 lit. a C. proc. pen.; pe de altă parte, potrivit art. 385' alin. 1 lit. a C. proc. pen., pot fi atacate cu recurs, printre altele, şi sentinţele pronunţate de judecătorii în cazul infracţiunilor menţionate în art. 279 alin. 2 lit. a C. proc. pen.

Pentru art. 208-209 C.p. care era situatia pe vechiul cod?
Aici e nelamurirea mea si va rog sa ma ajutati, pentru ca am vazut ca s-au dat solutii diferite adica unele judecatorii au dat hotararea cu drept de apel, altele au dat cu drept de recurs.




Am rugamintea daca ma poate lamuri cineva intr-o problema:
Ce hotarari nu puteau fi atacate cu apel pe vechiul cod de procedura penala?
Intreb asta deoarece am observat ca unele hotarari pronuntate de instanta de fond (judecatorii) in 2011-2012 au fost date numai drept de recurs.
Si cazuri similare, in 2010 au 2013 aveau drept de apel.
Care este explicatia logica?
Nu s-a incalcat un drept prin inlaturarea unei cai de atac?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca o persoana a fost condamnata in anul 2011, luna noiembrie, la o pedeapsa cu exectuare de 2 ani dar pedeapsa a fost data prin adunare (1 an pedeapsa cu suspendare pentru infractiunea de fals intelectual definitiva in 2004, care s-a revocat + 1 an cu executare pentru furt calificat,condamnarea din nov.2011, definitiva in martie 2012, urmand sa execute in total 2 ani), iar in anul 2011 in luna septembrie 2011 se incepuse deja urmarirea penala intr-un alt dosar pentru o fapta din iunie 2011 si acum urmeaza sa se dea pronuntarea in 2015. Din condamnarea ramasa definitiva in 2012 a ramas un rest de pedeapsa de ... zile. Intrebarile mele sunt:
- daca faptele sunt concurente?
- daca se considera recidiva?
In cazul in care sunt concurente, se poate obtine o suspendare cu supraveghere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.