avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarari care nu pot fi atacate cu apel Cod penal 1968
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarari care nu pot fi atacate cu apel Cod penal 1968

Am rugamintea daca ma poate lamuri cineva intr-o problema:
Ce hotarari nu puteau fi atacate cu apel pe vechiul cod de procedura penala?
Intreb asta deoarece am observat ca unele hotarari pronuntate de instanta de fond (judecatorii) in 2011-2012 au fost date numai drept de recurs.
Si cazuri similare, in 2010 au 2013 aveau drept de apel.
Care este explicatia logica?
Nu s-a incalcat un drept prin inlaturarea unei cai de atac?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Xulescu01 , utilizator 14:48, 15 Noiembrie 2015
In functie de obiectul cauzei (infractiune) hotararile date in fond se pot ataca numai cu apel, altele numai cu recurs, altele si cu apel si cu recurs.

O lectura a codului de procedura penala si a codului penal, va va ajuta sa va lamuriti, in functie de fiecare caz in parte.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

Din cate am vazut, in conformitate cu dispoziţiile art. 361 alin. 1 lit. a C. proc. pen., nu pot fi atacate cu apel sentinţele pronunţate de judecătorie în cauze privind infracţiuni prevăzute în art. 279 alin. 2 lit. a C. proc. pen.; pe de altă parte, potrivit art. 385' alin. 1 lit. a C. proc. pen., pot fi atacate cu recurs, printre altele, şi sentinţele pronunţate de judecătorii în cazul infracţiunilor menţionate în art. 279 alin. 2 lit. a C. proc. pen.

Pentru art. 208-209 C.p. care era situatia pe vechiul cod?
Aici e nelamurirea mea si va rog sa ma ajutati, pentru ca am vazut ca s-au dat solutii diferite adica unele judecatorii au dat hotararea cu drept de apel, altele au dat cu drept de recurs.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei procurorului,la judecatorie taticu100 taticu100 Pentru ca nu am stiut ( art.361,al.1 CPP) ca sentintele penale nu se trimit acasa,am ratat recursul. Astfel ordonanta procurorului ramane in picioare. Se mai ... (vezi toată discuția)
Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)
Cai de atac....nu inteleg pici80 pici80 la ce fel de infractiuni sunt 2 cai de atac? (apel si recurs) am avut mai multe procese (inselaciune) dar intotdeauna am avut o singura cale de atac,adica ... (vezi toată discuția)