avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate pandatao

Activitate pandatao

Buna ziua! Imi poate recomanda cineva un avocat care are expeienta in a lucra cu Asociatii de proprietari, si poate din judetul Harghita?... Vrem sa dam.o primarie in judecata...

Va multumesc anticipat!
Discuție Tamponare
Buna ziua. Am urmatoarea problema: am fost citat ca martor intr-un proces,fiindca in 2019 m-am tamponat cu o masina in Bucuresti,insa masina in care amnintrat usor din spate,de fapt m-am agatat pe carligul ei de remorca,dar masina lovita nu a suferit nici o avarie. In 2020 serviceul a chemat la judecata pe asiguratorul meu, pentru niste pagube fictive,sau ma rog, masina sigur nu a fost avariata de mine, asiguratorul a pierdut procesul dar a facut recurs, iar eu am fost citat ca martor la tribunalul Buftea. Este la 400 km de mine. Trebuie sa ma prezint? Brokerul mi-a zis ca nu trebuie,fiindca in procesul verbal pe cale amiabila mi-am recunoscut vina, celalalt sofer a semnat ca nu s-a produs alte pagube decat, dupa parerea lui s-a indoit un pic carligol de remorca. Am fost de acord cu asta ca sa nu implicam si politia. Totusi, acum paguba cica este de peste 20.000 ron,din care asiguratorul a platit doar 2800.
Deci,intrebarea mea este, daca trebuie sa ma prezint la proces?... Ce consexinte as putea avea daca nu ma prezint? Ideea este ca am citit in sentinta ca de fapt nici avocatul firmei de asigurare nu s-a prezentat la procese. Daca ma duc la Buftea degeaba,pierd bani si timp... Cum sa procedez? Cineva mi-a zis xa daca nu ma duc,s-ar putea sa iau amenda,ba chiar sa fiu ridicat si dus de politie la urmatorul termen...
Mulrumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cum trebuie procedat? Trebuie factura de la reparatii, martori..?... Sunt sanse de castig in instanta?

gi-jane2 a scris:

Nu mai puteti face plangere acum, ci sa il dati in judecata ca sa va plateasca daunele.

Da, fiindca au promis ca rezolva si cu geamul , insa au plecat pe furis, dupa care am constatat ca geamul nu a fost schimbat. Au si spus fratelui meu ca au schimbat si geamul,dar nu a dost asa... Fratele meu vrea sa cheme politia, insa eu cred ca degeaba suna la 112 ca asta nu este o urgenta. As vrea sa stiu daca exista vreo cale legala prin care pot fi pedepsiti fostii chiriasi...? Macar o amenda sa ia pentru distrugere, cum a zis fratele meu...
Multumesc!
Buna ziua. In luna iunie 2021 am afllat de la vecini ca chiriasii care stateau in apartamentul fratelui mei s-au mutat...fara sa anunte pe cineva. Contractul lor a expirat anul trecut,insa din cauza pandemiei,obligativitatii carantinei,etc. fratele meu nu a putut veni acasa din strainatate ca s-o prelungeasca, insa a depus declaratia de venit la ANAF.
IN 2016 chiriasii sus mentionati au provocat un incendiu in camera mica de la o improvizatie, iar toata camera a ars. Chiriasii au revopsit camera, insa de la caldura/flacari s-a crapat si geamul termopan, care nu a fost inlocuit,ba mai mult, s-a deteriorat si mai tare. O firma specializata a spus dupa ce au vazut geamul ca este bun de aruncat cu toc cu tot,trebuie schimbat in totalitate. Chiriasii au luat cu ei si chiuveta de la bucatarie, si capacul de la wc. Plus ca au lasat si datorii la intretinere...

Intrebarea mea ar fi: poate fratele meu sa-i reclame la politie pentru distrugere macar?... Ca pentru datorii la intretinere nu prea sunt sanse de recuperare... Noul geam a fost comandat deja,va fi inlocuit, dar care este procedura: trebuie chemata politia pentru constatare, sau trebuie inaintat un proces la instanta?
Răspuns la discuția Recuperare restante
Noi știm că are buletin pe adresa respectivă de decenii, însă nu putem demonstra acest lucru. Cei de la Evidența Populației nu ne pot furniza astfel de date. Instanța o sa ne ceara sa demonstram calitatea lui de mostenitor, ceea ce nu putem face. Asociatia ar avea dreptul sa stie cine sta acolo. Deci: pentru ce sa-l dam in judecata prima data? Ca daca il dam in judecata pentru restante, pierdem procesul, fiindca nu el este proprietarul in acte.
Buna ziua. Cum putem recupera restantele de la cineva care nu este proprietarul apartamentului, insa este mostenitorul proprietarei decedate, are buletin pe adresa respectiva, insa nu putem demonstra nimic despre calitatea lui in apartament. Apartamentul este pe numele de fata a mamei sale decedata, si nici nu este intabulat, nici succesiune nu a fost facuta. Refuza orice mijloc de comunicare. In judecata nu putem sa-l dam, fiindca nu este proprietarul apartamentului. Ce proceduri legale exista impotriva lui? Re datorii de mii de lei, din care doar penalizari vreo 500 de lei..
Multumesc pentru raspunsuri. Ne-am apucat de proiectul de reabilitare termica,fiindca primaria si cei care au facut proiectul,planurile ne-au zis ca o sa fie inclusa si schimbarea acoperisului. Insa dupa 4 ani am aflat din devize,etc. ca de fapt doar jumatate din acoperis o sa fie schimbata. Primaria ne-a sugerat sa decidem pe care parte a blocului sa fie puse tigle noi, iar pe partea cealalta doar rearanjeaza tiglele vechi de 60 de ani. ...Revoltator, dupa parerea mea!... De aceea trebuie sa facem ca lumea, din forte proprii macar acoperisul. Dupa informatiile mele,daca nu facem modificari in structura blocului, a acoperisului, nu ne trebuie autorizatie de constructie.
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n 2016 am infiintat asociatia de proprietari, tocmai pentru reabilitarea termica a blocurilor. Insa proprietarii si-au pierdut sperantele in urma minciunilor primariei, de aceea s-a decis ca trebuie facuteanumite lucrari. Acoperisele blocurilor sunt inundate cand ploua, tiglele sunt vechi de 60 de ani, cei care stau la etaj cumpara din banii lor tiglele second hand, ceilalti (majoritatea) spun ca nu-i intereseaza, nu stau la etaj. Sunt unii care spun ca legile nu se aplica si lor, fiindca el este de ex. un jandarm pensionar, etc... Problema este ca deja cad si caramizile de pe hornuri, riscul sa cade pe un trecator sau o masina fiind din ce in ce mai mare. Avem o hatarare a A.G. conform careia fondul de reparatii poate fi folosit doar cu acordul in scris a jumatate +1 dintre proprietarii apartamentelor din scara respectiva. Am reusit sa conving aproape jumatate dintre proprietari ca legea ne obliga sa intretinem si partile comune, de ex. acoperisul, si am hotarat ca daca oricum am luat teapa cu programul de reabilitare, macar sa facem ceva cu banii adunati, si sa incepem de la schimbarea acoperisului. Insa ceilalti nu sunt de acord, din anumite motive.
Intrebarea mea este: cum as putea sa ma protejez eu, ca presedinte, in cazul in care nu se adun semnaturile, daca multi nu o sa dea bani pentru reparatii, iar intre timp, o caramida cade pe capul cuiva, sau pe o masina?
Asociatia functioneaza doar cu presedinte si un ceenzor, desi ne-ar mai trebui 2 persoane in Comitetul Executiv, si 2 cenzori, conform statutului. Insa nimeni nu vrea sa faca nimic, nu vor responsabilitati nici pentru bani.