avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tamponare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tamponare

Buna ziua. Am urmatoarea problema: am fost citat ca martor intr-un proces,fiindca in 2019 m-am tamponat cu o masina in Bucuresti,insa masina in care amnintrat usor din spate,de fapt m-am agatat pe carligul ei de remorca,dar masina lovita nu a suferit nici o avarie. In 2020 serviceul a chemat la judecata pe asiguratorul meu, pentru niste pagube fictive,sau ma rog, masina sigur nu a fost avariata de mine, asiguratorul a pierdut procesul dar a facut recurs, iar eu am fost citat ca martor la tribunalul Buftea. Este la 400 km de mine. Trebuie sa ma prezint? Brokerul mi-a zis ca nu trebuie,fiindca in procesul verbal pe cale amiabila mi-am recunoscut vina, celalalt sofer a semnat ca nu s-a produs alte pagube decat, dupa parerea lui s-a indoit un pic carligol de remorca. Am fost de acord cu asta ca sa nu implicam si politia. Totusi, acum paguba cica este de peste 20.000 ron,din care asiguratorul a platit doar 2800.
Deci,intrebarea mea este, daca trebuie sa ma prezint la proces?... Ce consexinte as putea avea daca nu ma prezint? Ideea este ca am citit in sentinta ca de fapt nici avocatul firmei de asigurare nu s-a prezentat la procese. Daca ma duc la Buftea degeaba,pierd bani si timp... Cum sa procedez? Cineva mi-a zis xa daca nu ma duc,s-ar putea sa iau amenda,ba chiar sa fiu ridicat si dus de politie la urmatorul termen...
Cel mai recent răspuns: pandatao , utilizator 01:15, 13 Mai 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident aordodi aordodi Pe scurt as vrea sa va prezint situatia cu care ma confrunt. Am fost lovit de carligul de remorcare al unui autoturism de teren in timp ce mergea cu ... (vezi toată discuția)
Constatare asigurator rca ciprianagapie ciprianagapie Buna ziua. Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de ... (vezi toată discuția)
Tamponare in ungaria bogdan15 bogdan15 Am avut o tamponare usoara in Budapesta, eu fiind de vina. Am dat cu spatele si am lovit usor masina din spate. am verificat impreuna cu cealalta persoana ... (vezi toată discuția)