avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident

Pe scurt as vrea sa va prezint situatia cu care ma confrunt.
Am fost lovit de carligul de remorcare al unui autoturism de teren in timp ce mergea cu spatele.
S-a facut constatarea, s-a intocmit dosarul de daune si mi s-a comunicat ca au suspiciuni cu privire la accident ca nu s-ar fi intamplat precum cele declarate de ambele parti prin declaratie.
Masina mea a fost usor avariata, grila radiator sparta, iar a celuilalt nu are daune deoarece m-a lovit cu carligul de remorcare.
In momentul de fata se analizeaza dosarul de daune si o sa primesc un raspuns in termen de 10 zile de la deschiderea dosarului.

In cazul in care hotararea luata de asigurator nu imi este favorabila, eu fiind pagubit ce posibilitate am de a contesta decizia lor?
Cel mai recent răspuns: aordodi , utilizator 11:55, 17 Decembrie 2010
Daca nu gasiti rezolvarea pe cale amiabila prin negociere directa...singura solutie ar fi chemarea in judecata.
Pt. o grila radiator este mai mare daraua decat ocaua. Nu cred ca se merita un proces pt o suma atat de mica. Tot o intelegere pe cale amiabila cu asiguratorul este mai convenabila.
Asta inseamna o expertiza tehnica de efectuat care in ce consta?... sa arate ca el a dat cu spatele si mi-a spart grila de radiator, deci nu ceea ce sustine asiguratorul cum ca eu am intrat in el cu masina. :O ceea ce eu ca inginer nu imi dau seama cum se poate efectua.
In alta ordine de idei, s-au facut masuratori cu rigla gradata pentru a determina daca inaltimea carligului de remorcare corespunde cu inaltimea locului unde a patruns carligul in grila radiatorului.
Prin urmare ramane cuvantul meu (martorilor) impotriva asiguratorului?
Adrian.Tudor a scris:

Pt. o grila radiator este mai mare daraua decat ocaua. Nu cred ca se merita un proces pt o suma atat de mica. Tot o intelegere pe cale amiabila cu asiguratorul este mai convenabila.


Asa as spune si eu. Dar daca va spun ca grila poate costa in jur de 800 lei, iar asiguaratorul ar trebui sa isi indeplineasca obligatiile ca doar si noi suntem obligati sa platim un RCA.
Iar daca un astfel de caz (minor) se trece cu vederea de catre un pagubit, ce sanse mai sunt ca pe viitor asiguratorul sa procedeze in acelasi mod si in alte cazuri similare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Accident auto dieter-adrian dieter-adrian Buna seara In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Tamponare pandatao pandatao Buna ziua. Am urmatoarea problema: am fost citat ca martor intr-un proces,fiindca in 2019 m-am tamponat cu o masina in Bucuresti,insa masina in care amnintrat ... (vezi toată discuția)