avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

Buna seara
In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat tarziu schimbarea directiei,nu am apucat sa franez la timp si am intrat in el. Lovind din spate,sunt vinovat. Am facut amiabila,daunele find minore ( bara sparta la el) si bara fata la mine plus radiator spart,impins de carlig.
Am rezolvat cu asigurarea,ne-am inteles si suntem progamati pentru constatare pe data de 26.10 ,ce'i drept cam tarziu,stiind ca timpul maxim pentru constatare daune este de 5 zile,dar na,e ok. Intrebarea mea,eu,cel vinovat,imi pot repara masina pana la constatare? Avand in vedere ca ar trebuii sa schimb toata partea fata ( radiator,bara,armatura)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
dieter-adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 21:50, 23 Octombrie 2017
Daca veti repara masina pana la data programarii pentru constatare, inspectorul de la firma de asigurari cum va putea face constatarea ?
POPA GHEORGHE a scris:

Daca veti repara masina pana la data programarii pentru constatare, inspectorul de la firma de asigurari cum va putea face constatarea ?

Situatia mea e alta,depind de masina ca de aer,nu am masina,nu ajung la servici,il pierd si gata,somer. Am fotografii cu masina avariata din toate unghiurile,o sa demonstrez si prin facturi service.
Nu sunt convins ca inspectorul de daune al firmei de asigurari va avea in vedere pozele facute de dvs., fara sa vada cu ochii lui pagubele.
Buna ziua,

Daca sunteti vinovat de accident si nu solicitati despagubiri din partea unor asiguratori (CASCO sau RCA), legea nu prevede ca trebuie sa mergeti cu masina avariata pana cand cineva se indura sa efectueze o constatare. Este foarte bine ca aveti fotografiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Dilema procedura asigurare sebastian4hc sebastian4hc Buna ziua. Saptamana trecuta am avut un accident, am lovit o masina din spate, vina fiind in totalitate a mea. Am facut amiabila, masina avea radiatorul spart ... (vezi toată discuția)