avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dilema procedura asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dilema procedura asigurare

Buna ziua.
Saptamana trecuta am avut un accident, am lovit o masina din spate, vina fiind in totalitate a mea. Am facut amiabila, masina avea radiatorul spart si nu putea fi miscata. Am vorbit cu un reprezentat al firmeri de asigurari care mi-a spus sa fac poze la masina si sa i le dau cand ne intalnim.
Am facut poze din fata si din lateral, iar acum imi zice ca el vrea si poza din colturile din spate, sa se vada numarul de inmatriculare(in pozele ce le-am facut eu nu apare numarul, pentru ca pur si simplu nu mai avea loc,bara din fata era distrusa). Capota si bara au fost date jos de pe masina.
Acum, dilema e, el vrea sa vada in poze probabil si bara si capota lovita. Solutie ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:58, 13 Aprilie 2017
Presupun ca este vorba despre masina dv.(referitor la poze).Mergeti la cel mai apropiat sediu al asiguratorului dv , si inspectorul de daune va face fotografiile de care are nevoie ,veti semna documentele necesare deschiderii dosarului de dauna. etc
Masina are radiatorul spart, nu ma pot deplasa cu masina.
Bara si capota au fost date jos( capota nu se putea deschide sa dau jos bornele ).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
sebastian4hc, utilizator
In acest caz, anuntati inspectorul de daune ca masina este nedeplasabila si va trebui sa vina el sa faca fotografiile. acestea trebuie facute de acelasi agent, cu acelasi aparat foto cu care s-au facut foto si celeilalte masini( majoritatea asiguratorilor au aceasta conditie).
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2017
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Nu sunt sigur ca ati citit tot ce am încercat sa explic. Inspectorul de daune mi-a spus sa fac poze cu telefonul meu și sa i le trimit pe mail. Am făcut poze la mașină avariata (din fata și din lateral) după care am..dat jos capota și bara(elemente lovite).
sebastian4hc a scris:

Nu sunt sigur ca ati citit tot ce am încercat sa explic. Inspectorul de daune mi-a spus sa fac poze cu telefonul meu și sa i le trimit pe mail. Am făcut poze la mașină avariata (din fata și din lateral) după care am..dat jos capota și bara(elemente lovite).

Ma mira aceasta solicitare a inspectorului de daune. Obligatia acestuia este de constata personal avariile, sa faca fotografiile si sa intocmeasca nota de constatare a avariilor (la autoturismul pagubitului). Constatarea avariilor si fotografiile se fac la toate autovehiculele implicate in accidentul de circulatie.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto dieter-adrian dieter-adrian Buna seara In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Constatare asigurator rca ciprianagapie ciprianagapie Buna ziua. Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de ... (vezi toată discuția)
Accident am lovit o masina ,am platit amenda mi sau luat puncte si iam dat si polita de asigurare,dar cei de la asigurari nu vor sa ii repare masina .tipul ma dat in ... (vezi toată discuția)