avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare restante

Buna ziua. Cum putem recupera restantele de la cineva care nu este proprietarul apartamentului, insa este mostenitorul proprietarei decedate, are buletin pe adresa respectiva, insa nu putem demonstra nimic despre calitatea lui in apartament. Apartamentul este pe numele de fata a mamei sale decedata, si nici nu este intabulat, nici succesiune nu a fost facuta. Refuza orice mijloc de comunicare. In judecata nu putem sa-l dam, fiindca nu este proprietarul apartamentului. Ce proceduri legale exista impotriva lui? Re datorii de mii de lei, din care doar penalizari vreo 500 de lei..
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:59, 11 Octombrie 2020
Asociația să angajeze un avocat, dați în judecată acel moștenitor, pentru acceptarea tacită a moștenirii, din moment ce locuiește acolo și are și cartea de identitate pe acea locuință.
Noi știm că are buletin pe adresa respectivă de decenii, însă nu putem demonstra acest lucru. Cei de la Evidența Populației nu ne pot furniza astfel de date. Instanța o sa ne ceara sa demonstram calitatea lui de mostenitor, ceea ce nu putem face. Asociatia ar avea dreptul sa stie cine sta acolo. Deci: pentru ce sa-l dam in judecata prima data? Ca daca il dam in judecata pentru restante, pierdem procesul, fiindca nu el este proprietarul in acte.
Să-l dați în judecată pentru restanțe, este moștenitor prin acceptare tacită a acelei moșteniri, pentru că locuiește acolo. Cred ca sunt destui martori care sa declare asta.
Vă explica avocatul toate detaliile.

Doar dacă nu locuiește acolo, nu aveți ce să-i faceți.

Daca intentionati sa demonstrati in instanta domiciliul persoanei debitoare solicitati oficial la politia teritoriala sa va comunice continutul cartii de imobil referitor la apartamentul care inregistreaza debite
Chiar daca nu locuieste efectiv in imobil,dar este mostenitor de fapt si de drept ,instanta de judecata poate dispune hotarare judecatoreasca prin care sa il oblige pe mostenitor sa achite debitele in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem in bloc o persoana care refuza sa plateasca intretinerea ... DEBRA DEBRA Avem in bloc o persoana care refuza sa plateasca intretinerea si fondul de reparatii datorate asociatiei de proprietari invocand faptul ca nu avem cum sa o ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - cum putem afla datele proprietarilor de apartamente care nu locuiesc în ele Luluchi Luluchi Sunt membru în Comitetul Executiv al unei Asociații de Proprietari din București. Avem probleme cu două apartamente cu restanțe mari, dar nu putem să ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante pandatao pandatao Buna ziua! Avem un locatar care nefiind membru a asociatiei de proprietari, refuza sa plateasca contributia la fondul de reparatii si fondul de ... (vezi toată discuția)