Bună ziua,as dori să știu care sunt condițiile de închiriere a unui apartament ,proprietar fiind fiul meu in vârstă de 13 ani. cine se poate ocupa de documente ?eu,ca parinte sau trebuie un tutore?iar banii de chirie ce se întâmplă cu ei?îi pot folosi la intretinerea minorului? Va mulțumesc,o zi buna !
Bună seara. Fiul.meu de 10 are un.apartament ,mostenire dupa.tata si.bunica.deoarece in.urma cu 3ani au intrat prin.efracție presupuse rude pretinzând ca au drept,am.reusit sa obținem.hotărârea definitivă anul trecut în.aprilie.pana.la evacuarea acelor persoane datoriile s au acumulat. M.am decis sa vand .am.primit acordul autorității tutelare de a vinde,dar nu si acordul de a recupera din banii de vanzare datoriile acumulate în urma obținerii acestui apartament cat si cele la.întreținere. am.pierdut foarte multi.clienti din.cauza asta,acum.risc sa fiu data in.judecata de catre asociatia de locatari pt datoria la.întreține am.vb cu.cei.de la.autoritate si mi au zis ca nu se da acord decat vreau sa.folosesc.banii pt a cumpara o.alta.locuinta pt.băiat sau dak doamne.fereste are probleme de sănătate.ce pot face in astfel.de.situatie?desi am.justificative pt.banii.care vreau să se scadă,nu vor sa dea dispozitie.statul.zice ca se gândeste la.binele.copilului,de acord,dar daca il pierd la.licitatie.,atunci.unde este.binele.copilului???
O.seară buna va doresc !
exact.asociatia a asteptat sa se termine procesul si eu sa platesc datoriile.tot asociatia le a si aprobat cererea de a fi inclusi la plata intretinerii,desi din cate stiu eu proprietarul trebuie sa faca o astfel de cerere.eu am facut si plangere penala la politie precum ca locuieszc abuziv dar nu a facut decat sa le ceara de buna voie sa paraseasca apt.si sa ma trimita in instanta cu ei pe motiv ca nu este de competenta lor.
in cazul aceste eu ce trebuie sa fac ,cum sa procedez?asociatia tot insista sa platesc eu ca doar sunt prorietarul....desi stie foarte bine situatia si cine a facut datoriile si faptul ca m am judecat ca doar i am dat o copie dupa hotararea definitiva.din punct de vedere legal ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa procedez?
bun sa zicem ca facem acest demers despre care vorbiti,acei oameni nu au niciun venit,traiesc din alocatiile copiilor...ce se va intampla?tot eu trebuie sa platesc pana la urma?
am inteles,deci sunt buna de plata ,deoarece acele persoane nu au bunuri ,nu au serviciu ba din contra la evacuare li s a permis sa ia tot din apartament...absolut tot...
Nu,procesul a fost doar privind evacuarea.Avocata care m a reprezentat mi a zis ca este nevoie de un alt proces pt a obtine datoriile acumulate de ei la intretinere.
In urma cu 3 saptamani s a facut evacuarea unor persoane care au locuit abuziv in apartamentul mostenit de fiul meu in varsta de 10.Pana la momentul evacuarii am dat acele persoane in judecata ...proces care a durat aproape 2 ani.in timpul acesta s au acumulat datorii foarte mari la intretinere.Asociatia face presiuni asupra mea sa platesc eu acele datarii daca nu ma vor da in judecata...desi asociatia in timpul de 2 ani cat au locuit acolo nu a luat nici o masura...abia inainte cu o zi de avacuare au hotarat sa le taie apa...desi acest lucru trebuia facut din momentul in care a crescut datoria la intretine...motivand ca nu se asteptau sa dureze asa de mult procesul.intrebarea mea este,legal eu sunt obligata sa platesc acele datorii desi am o hatarare judecatoreasca prin care pot dovedi ca nu eu am locuit acolo???
Va multumesc