avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata restante intretinere locatari abuzivi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata restante intretinere locatari abuzivi

In urma cu 3 saptamani s a facut evacuarea unor persoane care au locuit abuziv in apartamentul mostenit de fiul meu in varsta de 10.Pana la momentul evacuarii am dat acele persoane in judecata ...proces care a durat aproape 2 ani.in timpul acesta s au acumulat datorii foarte mari la intretinere.Asociatia face presiuni asupra mea sa platesc eu acele datarii daca nu ma vor da in judecata...desi asociatia in timpul de 2 ani cat au locuit acolo nu a luat nici o masura...abia inainte cu o zi de avacuare au hotarat sa le taie apa...desi acest lucru trebuia facut din momentul in care a crescut datoria la intretine...motivand ca nu se asteptau sa dureze asa de mult procesul.intrebarea mea este,legal eu sunt obligata sa platesc acele datorii desi am o hatarare judecatoreasca prin care pot dovedi ca nu eu am locuit acolo???
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:40, 19 Noiembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare litigiile inite in cadrul imobilelor de locuit in comun se solutioneaza de catre asociatia de proprietari strict cu proprietarul apartamentului care se afla in evidenta cu debite
Este de preferat pentru a indep[arta situatiile neplacute=executare silita,sa achitati debitul existent
La randul dv puteti recupera debitul,actionand in instanta persoanele care au locuit abuziv in apartament si care se fac responsabile pentru neplata cotelor lunare de intretinere-daca respectivele persoane sunt solvabile
Deci ,legal sunt obligata sa platesc datoria catre asociatie?nu exista nici o lege prin care asociatia sa dea acele persoane in judecata?
In cererea de chemare in judecata nu ati solicitat ca persoanele respective sa fie obligate si la plata datoriilor/cheltuielilor reprezentand cheltuieli de intretinere?
Nu,procesul a fost doar privind evacuarea.Avocata care m a reprezentat mi a zis ca este nevoie de un alt proces pt a obtine datoriile acumulate de ei la intretinere.
stoica81 a scris:

nu exista nici o lege prin care asociatia sa dea acele persoane in judecata?

Nu exista aceasta varianta de recuperare debit
Asociatia de proprietari,in conformitate cu disp L nr 230/2007 detine drepturi si obligatii strict fata si in relatiile cu proprietarul bunului imobil
Daca cunoasteti ca persoanele care au locuit abuziv sunt solvabile,aveti dreptul sa va indreptati cu pretentii impotriva acestora
Daca persoanele sunt cunoscute ca neavand bunuri in evidenta,nu au serviciu,nu se justifica eventual demers in instanta deoarece puteti sa va confruntati cu situatia sa beneficiati in final de hotarare judecatoreasca favorabila-dar care sa nu poata fi materializata,persoanele sa nu poata fi executate silit daca nu detin bunuri in evidenta si nu obtin drepturi salariale

Alte discuții în legătură

Restante, proces belvedere belvedere buna ziua As mai avea 9 rate la primarie pt a termina de achitat apartamentul.Am acumulat datorii de 3500 lei la caldura ,gaze ,intretinere.Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere Ufff Ufff Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)