In urma cu 3 saptamani s a facut evacuarea unor persoane care au locuit abuziv in apartamentul mostenit de fiul meu in varsta de 10.Pana la momentul evacuarii am dat acele persoane in judecata ...proces care a durat aproape 2 ani.in timpul acesta s au acumulat datorii foarte mari la intretinere.Asociatia face presiuni asupra mea sa platesc eu acele datarii daca nu ma vor da in judecata...desi asociatia in timpul de 2 ani cat au locuit acolo nu a luat nici o masura...abia inainte cu o zi de avacuare au hotarat sa le taie apa...desi acest lucru trebuia facut din momentul in care a crescut datoria la intretine...motivand ca nu se asteptau sa dureze asa de mult procesul.intrebarea mea este,legal eu sunt obligata sa platesc acele datorii desi am o hatarare judecatoreasca prin care pot dovedi ca nu eu am locuit acolo???
Va multumesc
Asociatia nu are nici o vina? Se poate spune ca asociatia a asteptat ca proprietarul apartamentului sa reintre in posesie totala ca sa poata recupera de la acesta datoriile facute de unii care nu vor sa plateasca ceea ce au consumat . Asociatia poate fi acuzata de favorizare .
Daca locatari care au generat aceste datorii au ocupat abuziv acel spatiu locativ si instanta a hotarit acest lucru , se poate incerca recuperarea datoriilor facute de acestia dar proprietarul are decizia instantei iar asociatia va trebui sa se indrepte impotriva locatarilor abuzivi mai ales ca a avut 2 ani pt asta.
Proprietarul nu a avut nici o tangenta cu generarea acestor cheltuieli deoarece apartamentul era ocupat abuziv . Aceste datorii au fost generate fara voia lui data fiind situatia .
in cazul aceste eu ce trebuie sa fac ,cum sa procedez?asociatia tot insista sa platesc eu ca doar sunt prorietarul....desi stie foarte bine situatia si cine a facut datoriile si faptul ca m am judecat ca doar i am dat o copie dupa hotararea definitiva.din punct de vedere legal ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa procedez?
Din moment ce asociatia a inteles sa fie 'sociabila' cu datornicii ,acum sa se descurce cu producatorii prejudiciului .Aratati ca pe perioda formarii datoriei ,dvs ca proprietar nu aveati posesia deplina asupra apartamentului -tulburare de proprietate si ca dovada au copia dupa hotarire . Dvs ca proprietar nu ati incuvintat niciodata sederea pe perioda cat a fost provocat prejudiciul .
Un avocat care a vazut toate datele din dosar se poate pronunta exact .
exact.asociatia a asteptat sa se termine procesul si eu sa platesc datoriile.tot asociatia le a si aprobat cererea de a fi inclusi la plata intretinerii,desi din cate stiu eu proprietarul trebuie sa faca o astfel de cerere.eu am facut si plangere penala la politie precum ca locuieszc abuziv dar nu a facut decat sa le ceara de buna voie sa paraseasca apt.si sa ma trimita in instanta cu ei pe motiv ca nu este de competenta lor.
Poate ca asa cum ati fost in instanta cu cei ce locuiau in apartament si ati castigat procesul, la fel mergeti in instanta cu asociatia de proprietari iar instanta va hotari.
Restante, proces
belvedere
buna ziua
As mai avea 9 rate la primarie pt a termina de achitat apartamentul.Am acumulat datorii de 3500 lei la caldura ,gaze ,intretinere.Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere
Ufff
Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)