avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata restante intretinere locatari abuzivi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata restante intretinere locatari abuzivi

In urma cu 3 saptamani s a facut evacuarea unor persoane care au locuit abuziv in apartamentul mostenit de fiul meu in varsta de 10.Pana la momentul evacuarii am dat acele persoane in judecata ...proces care a durat aproape 2 ani.in timpul acesta s au acumulat datorii foarte mari la intretinere.Asociatia face presiuni asupra mea sa platesc eu acele datarii daca nu ma vor da in judecata...desi asociatia in timpul de 2 ani cat au locuit acolo nu a luat nici o masura...abia inainte cu o zi de avacuare au hotarat sa le taie apa...desi acest lucru trebuia facut din momentul in care a crescut datoria la intretine...motivand ca nu se asteptau sa dureze asa de mult procesul.intrebarea mea este,legal eu sunt obligata sa platesc acele datorii desi am o hatarare judecatoreasca prin care pot dovedi ca nu eu am locuit acolo???
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:40, 19 Noiembrie 2015
am inteles,deci sunt buna de plata ,deoarece acele persoane nu au bunuri ,nu au serviciu ba din contra la evacuare li s a permis sa ia tot din apartament...absolut tot...
Sigur ca asociatia putea sa actioneze proprietarul in judeacta dupa 3 luni de intarziere. Nu a facut-o pana acum dar daca nimeni nu achita aceste restante trebuie sa actioneze in judecata macar acum.
Asa vad eu rezolvarea sau incercarea de rezolvare: asociatia sa dea in judecata proprietarul iar proprieatrul in acelasi dosar sa cheme in garantie pe cei ce au locuit in apartament si nu au platit intretinerea.
Discutati cu presedintele asociatie si faceti impreuna acest demers.
bun sa zicem ca facem acest demers despre care vorbiti,acei oameni nu au niciun venit,traiesc din alocatiile copiilor...ce se va intampla?tot eu trebuie sa platesc pana la urma?
Copii care au trait unde ?Nu tot in acel apartament ?Deci au venituri.
stoica81 a scris:
..acei oameni nu au niciun venit,traiesc din alocatiile copiilor...ce se va intampla?tot eu trebuie sa platesc pana la urma?

Inteleg ca acum va ganditi la nevoile lor. E dreptul dumneavoastra sa fiti ingaduitori cu cei nevoiasi si sa-i ajutati. Poate ca era prea mult sa-l lasati sa locuiasca in apartament si sa nu-i obligati cu instanta sa plece. Oare unde locuiesc acum?
Daca vreti sa faceti o pomana, da puteti plati dumneavoastra si va linistiti. Dar vecinii dumneavoastra, asociatia de proprieatri nu au nici o vina si trebuie sa-si recupereze banii. Ori prin judecata impotriva dumneavoastra ori prin intelegere din partea dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Restante, proces belvedere belvedere buna ziua As mai avea 9 rate la primarie pt a termina de achitat apartamentul.Am acumulat datorii de 3500 lei la caldura ,gaze ,intretinere.Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere Ufff Ufff Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)