avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate BalaseiDaniela

Activitate BalaseiDaniela

In urma concedierii colective, dupa intoarcerea la serviciu din concediul crestere copil 2 ani am fost instiintata ca voi fi concediata dupa expirarea termenului de 6 luni prevazut la art.25 din OUG 111/2010.In prezent sunt in perioada de preaviz.
Pot da in judecata unitatea in urma acestei concedieri?Pot beneficia de ajutor de somaj si salarii compensatorii daca dau in judecata unitatea?
Este legal ca in concediu prenatal sa particip la examinarea profesionala?Nepaticipand la aceasta testare am fost instiintata ca voi fi concediata dupa efectuarea a 6 luni de activitate in serviciu dupa intoarcerea mea din concediu postnatal care a durat 2 ani.
In luna august 2013 am intrat in concediu medical prenatal iar la sfarsitul lunii septembrie am nascut.In aceasta perioada la sfarsitul lunii august s-au facut disponibilizari si concedieri colective.La inceputul lunii septembrie 2013 am fost trecuta pe lista de concediere.Analizand situatia in care eram atunci mi s-a anulat decizia de concediere.
In anul 2015 cand am revenit la serviciu am primit o instiintare ca dupa 6 luni de activitate voi fi concediata pe motiv ca nu am participat la examen in perioada august-septembrie 2013 desi nu am fost anuntata sa particip la examen-fiind deja in concediu medical.