avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

In luna august 2013 am intrat in concediu medical prenatal iar la sfarsitul lunii septembrie am nascut.In aceasta perioada la sfarsitul lunii august s-au facut disponibilizari si concedieri colective.La inceputul lunii septembrie 2013 am fost trecuta pe lista de concediere.Analizand situatia in care eram atunci mi s-a anulat decizia de concediere.
In anul 2015 cand am revenit la serviciu am primit o instiintare ca dupa 6 luni de activitate voi fi concediata pe motiv ca nu am participat la examen in perioada august-septembrie 2013 desi nu am fost anuntata sa particip la examen-fiind deja in concediu medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 13 Noiembrie 2015
... voi fi concediata pe motiv ca nu am participat la examen ...

Concedierea pentru un astfel de motiv nu are la baza o cauză reală şi serioasă. In acest caz, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

Art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Concediere desfiintare firma silvia99 silvia99 va rog frumos, desfiintam un pct de lucru din motive financiare. pentru ca angajatii sa beneficieze de indemnizatie de somaj, in baza catrui articol din CM ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate angajator? angajat001 angajat001 am fost obligat de situatia financiara sa disponibilizez cativa angajati, unul dintre acestia a refuzat semnarea informarii dar si a deciziei finale, a apelat ... (vezi toată discuția)